Poszukuję nazwy tego filmu
Matka chce się dowiedzieć o śmierci córki i przepytuje jej koleżanki, ale one nie chcą nic mówić. Potem okazuje
się, że utopiły ją w wodzie, w rzece(płytka, w lecie) i przykryły kłodą od drzewa. dziewczyny były chude, matka
chyba blondynka(?). Był to thriller, dramat. Głównie zapadła mi...
Witam , jakies kilka lat wstecz zdazylo mi sie obejzec jakis fantastyczny fil o kosmitach przebywajacych na
ziemi i stopniowo zwiekszajacych temperature na ziemi dopasowujac ziemie do swoich waronkow. Uzywali
oni rowniez czegos w rodzaju granatow kture zaczynaly sie obracac i zasysaly szwystko do srodka ,...
Poszukuje odcinka w którym, Boczek i Paździoch grają w reklamie jakiegoś alkoholu, obaj są nie źle napruci i paździoch mówi (a raczej bełkocze) do boczka.
-nie widzę żadnej różnicy
Boczek odpowiada
-a jak nie widać różnicy to po co przepłacać
Zauważyłem już jakiś czas temu tendencję wyświetlania widzowi tytułu filmu na końcu. Zabieg ten jest obecny np w wielu polskich, niedawnych filmach,
ale nie tylko. Przykładów nie będę przytaczał, bo nie jest to istotne. Moje pytanie brzmi: jaki to ma cel? Tytuł na końcu może być logicznym następstwem
ostatnich scen...
Pamietam ze film ten nie byl nowy ani tez taki stary ,
Wydaje mi sie ze byl on o kradziezy dzieci i wykorzystywanie ich do zlodziejstwa czy cos .
Scena z filmu ktora pamietam to : Jakis chlopiec wybiera sie do miasta i zlodziejka dzieci
co wygldala jak wiesniaczka lapie go za reke i ciagnie a on krzyczy ze to...
Hej!
Szukam filmu, gdzie główna bohaterka zostawia miłość i idzie na akademię plastyczna, czy coś innego ze sztuką związane. O ile dobrze pamiętam faceta zostawiła pod uczelnią przy fontannie mówiąc mu, że idzie na studia artystyczne czy coś takiego. Z góry dzięki za pomoc!
Wiec pamietam ze pewna szczesliwa rodzina z dwojka malych corek ( 10 latt i chyba 7) przeprowadza sie do
domu kolo lasu.
Pewnego dnia zostaje porwana starsza corka , szukaja ja po lesie , ratownicy , strazacy i duuuzo ludzi i nie
moga znalesc.
Porywaczem byla taka dzika kobieta , c miala szmaty na sb i dlugie...
Poszukuje francuskiego filmu sprzed ok. 20 lat w którym dochodzi do jakiegoś zdarzenia z pogranicza SF i ludzie
porozumiewaja się takim pojedyńczym wysokim dźwiekiem. Konkretnie pamiętam moment w którym kobieta i mężczyzna tak do
siebie śpiewają.