Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Wpisujcie swoją dziesiątkę najlepszych filmów roku
oto moja tyle że nie widziałem jeszcze Hobbita pewnie byłby na pierwszym miejscu

1. Prometeusz
2. Skyfall
3.Dziedzictwo Bourne'a
4.Dorwać gringo
5. American Pie: Zjazd absolwentów
6.John Carter
7.I że cię nie opuszczę
8.Przetrwanie
9.Atlas...

Witam, oglądałam kiedyś film, pamiętam tylko sam początek - akcja się działa w jakimś zniszczonym
mieście, był dorosły murzyn i jakaś mała, biała, "odważna" dziewczynka. Byli w jakimś pubie/barze. Potem
były strzały, chyba się rozłączyli. Następna scena była związana z krukiem. Nie pamiętam jej dobrze -...

Wittam, prosze o pomoc w znalezieniu jednego filmu, był to chyba horror, oglądałam go parę lat temu może
4-5.. W filmie tym parka przyjaciół wybiera się na wycieczkę, gdzie w jakimś lesie dostają od jakiegoś
szamana grę "vae victis"/"gloria victis" ze skóry wiedzmy/czarownicy która została spalona, grając w grę...

Witam! Kilka lat temu oglądałam amerykański film chyba z lat 90. lub początku XXI wieku. Mogę coś pomylić,
ale opowiadał o mężczyznach, którzy na jakąś okazję (być może wieczór kawalerski) wynajęli prostytutkę,
podczas imprezy coś poszło nie tak, a dziewczyna umarła. Później mężczyźni próbowali ukryć zwłoki z czym...

więcej

Witam. Ciężko mi właściwie ocenić dlaczego, ale ostatnio polubiłem filmy gdzie główny bohater jest właśnie
takim typem faceta i poprzez wydarzenia w filmie zmienia się.
Nie chodzi mi tu o głębokie przemiany jak np. "Inni", ale raczej o coś takiego jak w filmie "Phone booth"
(Telefon), albo "1408".
Poniżej...

Szukam czegoś w stylu Machina girl, Ninija VS alien albo coś bardziej krwawego jak martwica mózgu czy filmy Tromy Noc kurczecich trucheł.
Znacie :) ?

Film ten opowiada o wilkołaku/wilkołakach nie jestem pewien. Pamiętam że pod koniec tego filmu chłopak
został strażnikiem. A i na grobie jego wujka był napis który mógł przeczytać tylko wilkołak. A i w tym filmie
można było wyleczyć tą chorobe. Czekam na odpowiedzi DZIĘKI WIELKIE:)

Cześć,
Chodzi mi o polski film z którego pamiętam jedynie fragment gdy polacy którzy wrócili bodajże z syberii na
peronie orkiestra grała jakąś pieśń patriotyczną i ich "dowódczyni" kazała im zagrać międzynarodówkę

Ktoś coś?
Z góry dzięki za pomoc

"Czy istnieje życie przed śmiercią?" Z "Indiańskiego biegacza"? Jeszcze nie aż tak dawno oglądałem, ale wyleciało mi z głowy z jakiego filmu ten cytat.

Proszę wybaczyć obleśny temat i uważnie przeczytać i się zastanowić. Liczę na ciekawą dyskusję z fanami gatunku.

Dlaczego horror zaczyna kojarzyć się z horrorem ale tylko w sensie męki dla widza? Dlaczego nowe horrory to straszliwe nudne filmidła klasy "Z" zrobione absolutnie bez pomysłu, kompletnie beznadziejnie,...