Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

O zabojcy ktory zabijał tylko rudowłose dziewczynki, to byly jego pacjentki, wiezil je w takim domu w lesie, jest
tez chlopak i dziewczyna (ona ma wizje) którzy poszukują mordercy

Poszukuję filmu o 3 dzieci, 2 chlopcach i 1 dziewczynce ktorzy probują odnalezc ojca jednego z nich, tyle
pamietam

Szukam filmu. Była to chyba biografia o czarnoskórym chłopaku raperze. Pamiętam takie motywy że mieszkał
na początku z matką, i jak wychodził z domu to szedł gdzieś na dach i przebierał się w ziomalskie ciuchy.
Matka znalazła później pod jego łóżkiem chyba heroinę i go wywaliła z domu. Było coś później że znał się...

więcej

Jak w temacie, jakie są najbardziej magiczne, wspominane przez Was z sentymentem lub nawet łzą w oku
bajki z dzieciństwa?

Amnezja żołnierza

użytkownik usunięty

Będzie nieskładnie. Kojarzycie film o żołnierzu amerykańskim, który ma amnezję, ale podejrzewają, że jest
szpiegiem (?) i tworzą mu fikcyjny szpital, scenerię w której chcą go obserwować lub jakoś tak? W każdym razie
pojawia się ten element inscenizacji.
A więc: żołnierz, amnezja, fikcyjny szpital.

FAN EDITY

użytkownik usunięty

Wpływu Internetu na zmiany kulturowe trudno nie dostrzegać. Jednak nie wszystkie tego procesu przejawy są powszechnie znane. Niektóre z nowych możliwości jakie globalna sieć zapewnia, pozostają znane tylko stosunkowo nielicznym grupom z nich korzystającym. Tematem niniejszej pracy jest jedno z takich zjawisk, które...

Poszukuję filmów podobnych do: Taksówkarz, Leon Zawodowiec, Grand Torino, Rambo, Upadek..
Nie chodzi mi tutaj o rozpierduchę (Rambo) a o motyw samotnika, weterana lub czyściciela który podejmuje dziwne działanie ewentualnie stara się coś naprawić, lub staje się szaleńcem pod wpływem stresu. Tak jak główni bohaterowie...

więcej

Kiedyś ogladałam w tv film ale nie wiem jak się nazywam dokładnie nie pamiętam.
Horror, fantazy albo romans.
Małżeństwo albo para byli w sobie bardzo zakochani i pewnego dnia on umarł lub ona nie jestem pewna .
Wiem że ona bardzo cierpiała bo za nim tęskniła i próbowali znalezc sposob aby byli znów ze sobą chyba...

więcej

Jak to się zaczęło...

Dwadzieścia dwa lata temu w Logue Town odbyła się egzekucja wielkiego króla piratów Gol D. Rogera. Człowiek ten, obarczony kajdankami oraz dwojgiem ludzi mających za zadanie go ściąć, udał się na platformę egzekucyjną. Gdyby nie pewne słowa, w ten dzień setki tysięcy ludzi zgromadzonych na...

Szukam filmu, który widziałam dawno temu. O chorej psychicznie dziewczynie, ktora chyba była artystką. Miała ciemne włosy i czarne oczy, była zakochana w żonatym mężczyźnie i malowała jego portrety. Później zamknęli ją w zakładzie psychiatrycznym. W tym zakładzie zrobiła jego postać na ścianie z tabletek (chyba).