Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam,

od dłuższego czasu szukam pewnego filmu i nie udaje mi się zbliżyć do odpowiedzi. Gdzieś
widziałem jedynie jedną scenę. Był to polski film, po plastyce obrazu oceniłbym go na lata
80-90. Przejście podziemne/peron kolejowy. Oświetlenie fluorescencyjne nadające zielony
odcień w całym kadrze. Ujęcie chyba...

więcej

Przeszukałam google ale nie pomogły :(
W filmie dwie kobiety (chyba matka i córka) uwodzą bogatych mężczyzn żeby dobrać się do
ich kasy. Podstawową zasadą jest całowanie z otwartymi oczami - jeśli zamkniesz to się
zakochasz. Oczywiście to właśnie przytrafia się córce.'
Wydaje mi się, że jest to film z lat 90...

Szukam fabularnych filmów propagandowych. Czy ktoś z Was może coś podrzucić ? ;)
Z góry bardzo dziękuję :)

.... film Palo Alto (2013)??? Będę bardzo wdzięczna.

Dawno temu oglądałem film, z którego pamiętam tylko kilka scen. Facet zakładał sprężyny na nogi i wyskakiwał na nich przez okno po kwiaty lub kiedy budził go budzik to uderzał w niego młotkiem i wkładał do szuflady i wyciągał kolejny. Jest to chyba jakaś komedia. Może ktoś kojarzy ten film lub chociaż aktora który w...

więcej

Poszukuję filmu, który oglądałam dość dawno temu w telewizji. Film zaczynał się balem (maturalnym?) głównej bohaterki, podczas tego balu ona zaczyna słyszeć głosy - myśli innych osób, po czym trafia do jakiegoś ośrodka, gdzie ona sama odkrywa, że potrafi "wyciszyć" te głosy gdy czyta książki. Jej siostra próbuje jej...

więcej

Witam

Szukam filmu o przypadkowym kolesiu, którego śliczna agentka z długimi nogami wciągneła w jakąs aferę rządową. Pamietam, że ten koleś był przed swoim ślubem ( żone miał jędzowatą ) i w jednej ze scen zagrał jej na "gulu" razem z tą agentką. Koniec filmu miał miejsce gdzies we Francji lub we Włoszech....

Witam
Dlaczego nie mogę napisać recenzji do filmu : Erskineville Kings
http://www.filmweb.pl/film/Kr%C3%B3lowie+Erskineville-1999-38335

Szukam filmów o dzieciach które przestały mówić

dwie dziewczyny pochodzą z bardzo ortodoksyjnej religijnie miejscowości. Jedna się buntuje, druga jest głęboko wierząca (ale jej siostra została wygnana, bo jest lesbijką ). Jadą do dużego miasta. Ta zbuntowana świruje i cuda wyczynia, ale na końcu wraca do domu i jest posłuszna. Ta spokojna się zakochuje w chłopaku z...

więcej