Witam
Kilka lat temu ,oglądałem film który opowiadał o dwójce sąsiadów przyjaciół którzy pracowali dla Mafi.
Nie pamiętam całej fabuły ale dodałem że mieli za zadanie zabić się nawzajem.
Nie zrobili tego tylko zaczęli uciekać przed owym szefem.Pamiętam też że chyba zabili tego gangstera przypadkowo bo jeden z nich...
Witam. Poszukuje tytułu do filmu który oglądałem parę dobrych lat temu. Film jest o włoskiej
mafii. Chodzi o to, że pewna kobieta jest w ciąży udaje się pod dom włoskiego mafiosa. Ten
ją przyjmuje, zakochują się w sobie. Problem polega na tym, że wróg tej rodziny kradnie ich
dziecko, nadaje mu imię Luca i...
Witam. Poszukuję pewnego filmu i to forum jest moją ostatnią deską ratunku.
Mianowicie film pochodzi z lat 80-90 tak mi się wydaje. Z tego co pamiętam to był sobie
koleś , który wymiatał w jakąś kosmiczną gierkę na barowym automacie. Z tego powodu
kosmici postanowili poprosić go o pomoc w kosmicznej wojnie (jeśli...
Witam wszystkich, mam problem ze znalezieniem filmu, który oglądałem z rok, dwa lata temu.
Na pewno jest to kino AZJATYCKIE o sztukach walki. Nie pamiętam żadnego z aktorów, ale wiem o czym był film (mam przebłyski). Mianowicie o chłopaku, który przywędrował pod bramę jakiegoś miasta/klasztoru, ale nie wpuszczali...
Ku zaskoczeniu prasy i opinii publicznej amerykański naukowiec postanawia osiedlić się
na stałe w Związku Radzieckim. Po przyjeździe do ZSRR nawiązuje on kontakt z
miejscową sławą fizyki - obaj mają pracować nad jakimś wielkim odkryciem naukowym.
Film był kolorowy, a sądząc po fryzurze i stroju aktora grającego...
Witam. Parę lat temu oglądałem film. Był to horror i bardzo poszukuje jego tytułu. Trochę o
nim opowiem, tyle co pamiętam. Grupa młodych ludzi jest ścigana przez zamaskowanych
zabójców w lesie. Jak się potem okazuje są to sataniści. Młodzi ludzie dowiadują się tego od
księdza, który potem okazuje się również...
Szukam horroru, nie mogę przypomnieć sobie tytułu.
Jest facet który mówi że w jego domu straszy, dwójka młodych ludzi postanawia sprawdzić to. Okna domu przybite deskami. Żadne światło nie dochodzi do środka, później okazuje się że ten gość trzymał w ciemnościach swoją żonę. Żona zachowuje się agresywnie, trzymana...
Dawno dawno temu obejrzałam film o trójce przyjaciół, którzy wybrali się na wypad na narty. Jadąc kolejką linową jako jedni z ostatnich zostają na niej uwięzieni. Tu zaczynają się ich przygody i zmagania z mrozem i głodem oraz równie głodną zwierzyną... Błagam niech mi ktoś powie jak ten film się nazywał. Za nic w...
Witam!
Od razu uprzedzam, że mój opis jest chaotyczny, gdyż filmu nie obejrzałem w całości.
Poszukuję pewnego filmu w którym to główną postacią jest chłopak "hojnie obdarzony
przez naturę". Jest to komedia *najprawdopodobniej hiszpańska, ale co do tego nie
mam pewności). Pewien chłopak pracuje w restauracji u...
Hej, czy znacie może adaptacje/ekranizacje filmowe, które zostały tak przeniesione na
ekran, że w dość duży sposób zmieniły przesłanie filmu względem jego książkowego
pierwowzoru? Przychodzi mi na myśl "Ziemia obiecana", "Mechaniczna pomarańcza",
"Lśnienie", "Łowca Androidów". Dodam tylko, że chodzi mi o...