Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kobieta (Włoszka, a może Hiszpanka) bierze ślub chyba z Amerykaninem, żeby uratować rodzinny
biznes (chyba restaurację). Po pewnym czasie rodzi się między nimi uczucie. Nie pamiętam jak
kończy się film. W głowie utkwiła mi scena, że przychodzi do nich do domu człowiek z urzędu
imigracyjnego i wchodzi w chwili,...

więcej

Grupa przyjaciół chyba 3 dziewczyny 3 chłopaków na rowerach wybierają się na dłuższą wycieczkę po okolicznych miasteczkach i wioskach (typowych dla Anglii). Zatrzymują się w małej wiosce szukając noclegu u właściciela małego gospodarstwa. Ten daje im nocleg, rano zauważają że brak jednej z dziewczyn. Kilkaset metrów od...

więcej

Szukam filmów o czarownicach

Tak dokładniej to chciałam wiedzieć, co myślicie o (proszę odpowiadać kolejno):
1. pierwszych problemach Violetty
2. pierwszym spotkaniu z Tomasem a pierwszym spotkaniu z Leonem
3. pierwszym pocałunku z Tomasem z pierwszym pocałunku z Leonem
i na razie tyle :)

Akcja tego filmu dzieję się na jakieś wyspie. Nagle pojawia się nieznajomy (który okazuje się szatanem), daje ludziom ultimatum. Mają oddać chyba 5 dzieci dla niego a on zostawi ludzi na wyspie w spokoju, inaczej wszyscy zginą.
Ludzie między sobą zaczynają się kłócić kto ma oddać dziecko.

Niestety tylko tyle...

A więc szukam filmu, w którym:
Pewien amerykaniec wraz z grupką znajomych leci na wakacje gdzieś na wschód
(dokładnie nie pamiętam, ale to może były Indie?), mają mnóstwo kasy, więc nie
zauważają problemów, z którymi borykają się inni. W pewnym momencie główny
bohater spotyka się z mężczyzną z tego kraju i z...

więcej

Mam dość oglądania oklepanych i wypranych z uczuć filmów amerykańskich.

Dlatego szukam czegoś ciekawego z kina europejskiego.
Co mnie interesuje:
-filmy o różnicach kulturowych (człowiek z innego kraju próbuje się dostosować do życia
w nowym środowisku)
-wzruszający film o miłości młodych ludzi (nie żadnych...

Mam problem z odszukaniem innej wersji tego filmu, Diabolique 1996 to jedna wersja z Sharon Stone oraz z Isabelle Adjani. Jest jeszcze inna część też z Sharon Stone, ale nie gra już Isabelle Adjani a inna aktorka. W tym filmie którego szukam jest pod koniec korowód sztuczne ognie a morderca goni wśród tłumu tańczących...

więcej

kiedys ogladalem film o małżeństwie którzy nie mogli miec dzieci i udali sie do kliki.
zostala ona zapłodniona nasieniem człowieka neandertalczyka ktorego znaleziono
zamarznietego w szczelinie w górach. Wiecie jaki to tytul filmu?

Czesc.
Szukam pewnego (chyba) niemieckiego dramatu, w ktorym chlopak jest dreczony przez strarszych kolegow, jego matka jest alkoholiczka i ciagle sprowadza sobie do domu nowych facetow. Film ogladalem jakies 6-8 lat temu. Jest tam jedna charakterystyczna scena, gdzie zakladaja temu chlopakowi wiadro na glowe i bija...

więcej