szukam film dosyc starego pewnie lata 80. Film amerykański o tym jak kilka/kilkanascie
osób dostaje zaproszenie do domu gdzies na uboczu miasta i czekjąc na gospodarza
domu zaczynaja ginąc ludzie :) Oglądałem ten film jak byłem mały i teraaz nie moge go
zanleźć ! p wiecej szczegółów za bardzo nie pamietam. Chyba...
Witam od jakiegoś czasu jestem rozkochana w filmach kostiumowych poszukuję właśnie takiego:
z wątkiem w którym kobieta musi wyjść za mąż mimo, że kocha innego lub jakiekolwiek kojarzenie małżeństw (byle nie bollywood),
miło by było gdyby pokazywał życie codzienne wyższych sfer danej epoki, ale nie jest to...
Wiem że był on o małej dziewczynce która poznała chłopca i zaprzyjaźnili się taka
dziecięca miłość potem któreś z nich umiera bo było chore... nie wiem czy to dokładna
fabuła filmu ale podajcie propozycję z góry mówię że nie chodzi mi o szkołę uczuć ani now
is good :P od razu dziękuję za odp
Kiedy byłem dzieciakiem u nas w kinie grano film o średniowiecznej ( chyba ) anglii w
której to grasował rycerz ogromnego wzrostu i terroryzował okolice . Zarzadał za zone
królewne i król musiał się zgodzić. w obronie królewny wystąpił rycerz "normalnych"
rozmiarów i walczył w turnieju o tę ksieżniczkę z...
Szukam komedii, prawdopodobnie amerykańskiej.
Pamiętam, że:
- akcja działa się na takiej typowo amerykańskiej ulicy: jednorodzinne domki, zadbane zieloniutkie trawniki, szeroka ulica, niewielki ruch,
- głównym bohaterem był chłopak zakochany w swojej sąsiadce - rówieśnicy,
- ona miała chyba długie kręcone włosy i...
może byc też romantyczny ale akcja z klimatem romansu ;]
Polecacie jakieś ?
Albo nie wiem coś ładnego ?
kochankowie itepe . MIlosc az po uszy hehe ?
Postaci twardzieli sa w filmach szczegolnymi postaciami poniewaz maja w sobie pewien
pazur, sa bardzo mocno zarysowane w scenariuszu. Moze wypiszemy postaci twardzieli
jakich znacie. Prosze podac tytuł filmu i aktora. Ja zaczne:
- Bruce Willis, seria szklana pułapka, Ostatni skaut, sin city
- Jason Statham,...
Czy ktoś się orientuje z jakiego filmu pochodzi cytat (z pamięci): "Tutejsze dziwki albo mają aids albo gruźlicę, pamiętaj, dymaj te, co kaszlą". Pewnie coś gdzieś sknociłam, ale puenta zachowana :) Na pewno był to film wojenny. Raczej nie Czas apokalipsy, ani nie Full Metal Jacket. Ktoś kojarz?
Pozdrawiam
Witam,
szukam nazwę filmu w którym, są możliwe wycieczki do czasów kiedy żyły dinozaury i tam
w pewnym momencie, któryś z ludzi nadepnął na motyla i przez to świat się zmienił. Ktoś
pomoże?