Byłabym wdzięczna za polecenie czegoś w tym klimacie :). Ukryte pragnienia, Dobry rok, Zapiski z Toskanii, Pod słońcem Toskanii zaliczone. W grę wchodzą też filmy kręcone w innych, równie pięknych okolicznościach przyrody ;)
Witam, poszukuję filmów podobnych gatrunkowo do "Nietykalnych", "Życie jest piękne" itp.:
zna ktoś może takie filmy, z niebanalną historią, najlepiej dramaty jednakże z odrobiną
humoru - takie, które można obejrzeć z całą rodziną (nie familijne, banalne, naiwne itp.).
Będę wdzięczna za pomoc :)
Pozdrawiam
Oglądałem go już kilka lat temu w polskiej telewizji publicznej. Prawdopodobnie był to Amerykański film. Był on o kobiecie która dostała/natrafiła na domek w którym dochodziło do zjawisk paranormalnych, raz zamknęło ją coś w piwnicy/albo innym ciasnym pomieszczeniu i tak dalej różne dziwne wypadki ją spotykały. Okazało...
więcejSzukam filmu który pamiętam z dzieciństwa jak przez mgłę, była to chyba francuska komedia (może z de Funesem) i był tam taki motyw z wydłużającym się do gigantycznych rozmiarów nosem.
Ktory to juz raz wchodze na portal zeby zobaczyc zdjecie "Wilgotnej" z palcem w d... lub wyrazna scene z "Nimfomanki" gdy obok siedzi mlodsza siostra !!! Mam juz tego serdecznie dosc i widze, ze wielu uzytkownikow podziela moj poglad lecz redakcja portalu za nic sobie to wszystko ma. Promocja i marketing zostanie tam...
więcej
Witam, poszukuję animacji, która kilka lat temu leciała na Canal+, prawdopodobnie
francuska produkcja. Długośc ok. 10-20 min.
Akcja toczy się w bloku. Pokazany jest przekrój przez cztery mieszkania/pomieszczenia.
Było tam dwóch bohaterów starsza babcia i facet w średnim wieku. W czasie animacji gdy
schodził do...
Opowiada historię chorego chłopaka, który może wybrać jedno marzenie początkowo wybiera pójście na ryby z gwiazdą sportu w ostatniej
chwili zmienia jednak zdanie i chce się zobaczyć z super modelką. Spotyka się z Nią ale to mu nie wystarcza więc leci za Nią samolotem.
Odnajduje ją lecz Ona nie jest tym...
Czy ktoś może kojarzy film z następującym plakatem: kobieta klęczy (?) lub siedzi (?) odwrócona plecami (chyba goła?) i o jej plecy jakoby oparta jest gitara... (przepraszam za marny opis ale nie wiedziałam jak to dobrze ująć.. może ktoś coś skojarzy)