Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam! być może nie jest to odpowiedni temat, ale już nie wiem co robić...
Poszukuję tytułu filmu akcji/komedii, w której policjant zostaje zabity, a następnie dochodzi
do jakiejś policyjnej organizacji pośmiertnej, i szuka zemsty na "demonie" który go zabił.
Na okładce widać 2 mężczyzn,którzy strzelając, uciekają...

więcej

Witam, od dawien dawna już poszukuje filmu, który niegdyś miałem zaszczyt oglądnąc, ale zapomniałem nazwy, a chciałbym do niego wrócić. Akcja filmu rozgrywała sie na plaży, gdzie kilku bohaterów przypadkowo sie tam znalazło. Film jak najbardziej refleksyjny, czeski, a jeśli się myle na pewno słowiańskich braci...

Szukam czegoś oryginalniejszego do obejrzenia, może być z gatunku cięższego choć nie obligatoryjnie. Optymalnie byłoby gdyby były to filmy, dające trochę do myślenia lub przykuwające do ekranu. Prosiłabym o jedno zdanie wytłumaczenia (nie zawsze da się zorientować po opisie), np.:

Stygmaty, Wątpliwość - religijnie...

więcej

Miał on chyba 3 części związany był z czarną ospą, papieżem i jakimiś zagadkami.

Nie pamiętam tytułu. Mężczyzna o wysokim ilorazie inteligencji jest oskarżony o zamordowanie prostytutki. Przesłuchuje go dwóch policjantów , to jest główna treść filmu, między innymi na wykrywaczu kłamstw. Gość jest chory chyba na jakiś rodzaj padaczki. On doprowadza do wyjawienia prawdziwego...

więcej

hej,
co to jest za tytuł filmu, w którym kolo odbiera telefon, że za zabicie muchy dostanie 1000
dolarów i zostaje wciągnięty w niezłą afrerę?

Forum to zawiera multum podobnych tematów. Postanowiłem spróbować i sam założyć identyczny. Jak pewnie się domyślacie szukam filmu.

Film niskobudżetowy i niszowy. Nie trwał zbyt długo, coś ponad godzinę. Przypadkowy
młody dziennikarz(?) - /mężczyzna/ - był świadkiem morderstwa. Zdarzenie
zarejestrował na kamerze....

więcej

Witam. Kojarzycie może film, chyba z lat 80-tych o takiej kobiecie, która zabijała wszystkich kto czepiał się jej rodziny, wiecie ona taka przykładna amerykańska żona i matka ale jak coś to mordowała każdego z jej otoczenia. Na końcu filmu, pamiętam była taka scena w sądzie gdzie też wykończyła jakąś kobietę wielkim...

więcej

Nie mogę tego nigdzie znaleźć a oglądałem to jakiś rok temu (tvp lub jakieś discovery). Były tam pokazane historie ludzi, którzy ucierpieli w różnego rodzaju wypadkach i zapadli w śpiączkę lub zostali sparaliżowani (głównie kręcony w szpitalu na żywo - nie inscenizacje). Była poruszona historia dziewczyny, przy łóżku...

więcej

jak sie nazywa aktorka, ktora dotala ciasto od Merowinga?