Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

1 Bajka opowiadała o synu rycerza który wyruszył na wojnę Nie jestem pewien ale wydaje mi się że chłopiec uciekł od zakonników. Wyruszył z przyjacielem na poszukiwanie ojca w odcinku często lał jakiś zbójów ( którzy wyglądali jak Arabowie ) Wydaję mi się że bajka mogła być Hiszpańska Portugalska lub Francuska
2 O tym...

więcej

Film, jeśli pamięć mnie nie myli, z lat 70. Raczej produkcja telewizyjna. Statek wycieczkowy
tonie i po paru latach wyrusza ekspedycja aby zbadać wrak. Na miejscu okazuje się, że na
wraku, pod wodą, wciąż są żywi ludzi. Podzieleni na dwie kasty.
Pomocy !

Witajcie.

Próbuję sobie przypomnieć tytuł filmu, ale za nic w świecie nie mogę.
Film chyba z lat 80-ych, produkcji niepolskiej. Traktuje o rodzeństwie (dziewczyna i chłopak w wieku rzędu 12-14 lat) posiadającym nadnaturalne moce. Nie pamiętam skąd się wzięli oni ani ich moce. Jak zwykle w takich filmach ścigają...

więcej

Kłaniam, szukam pewnej komedii romantycznej, takiej typowo "polsatowej", oczywiście
film amerykański. Co charakterystyczne, do momentu film jest czarno-biały, taki tani chwyt
mówiący, że: dotąd moje życie było czarno-białe, ale odkąd poznałam X jest już kolorowe.
Widziałem ładnych parę lat temu urywek tego filmu,...

więcej

dotyczyny głównie z tego co pamiętam czegoś w stylu
' W 1808 roku został pojmany przez Indian z plemienia Carnych Stóp. Rozebrali go do naga
i kazali biec, by po chwili rozpocząć nanieo polować. Dzięki niebywałej sile i wytrwałości
udało mu się umknąć prześladowcom '

Jak w tytule . Pamietam ze ta seria leciala co niedziele lekko z 20 lat temu . Pamietam
migawki z tej serii. Kazdy odcinek byl o czym innym. Pamietam jak ktos kazal oproznic
dziewczynce/chlopcu staw czy studnie za pomoca zdaje sie sita wiem ze w tej serii
pojawial sie gadajacy lew chyba to on kazdy odcinek...

Przeszłam na zapis arabski, bo mam wrażenie, że niektórzy rzymskiego nie obejmują... ;)

Kolejna odsłona gry założonej przez Sza_wi. Tym razem mnie przypadło założyć wątek z
kontynuacją w tamtym temacie się już nie mieścimy :)

Zasady gry (dla nowych użytkowników;) starym wyjadaczom nie trzeba już
przypominać...

Szukam filmów o ludziach, którzy osamotnieni walczą z konwenansami, z systemem, ze skostaniałym społeczeństwem. Z góry dziękuję.

Szukam filmu - horroru. Może ktoś podpowie jaki to może być tytuł, bo oglądałem kilka lat temu i pamiętam
tylko jedną scenę. Gość (przed 30-tką) jedzie samochodem w nocy i spotyka jakieś zjawy, duchy, między
innymi swoją matkę w koszuli nocnej ze stojakiem szpitalnym na kroplówkę. Ktoś kojarzy? Rok produkcji...

Witam. Bardzo zależy mi na znalezieniu pewnego horroru, którego główna akcja rozgrywa się w domu kupionym przez ojca nastolatki, lub dość młodej kobiety, jest ona główną bohaterką. Jej ojciec oraz wujek, który tam był wyjechali na jakiś czas. Ona została sama i krążyła po tym domu, słysząc jakieś dziwne odgłosy. Pod...

więcej