Witam.
Jakiś czas temu oglądałem film o ekspedycji kosmicznej, która leciała do jakiegoś statku czy czegoś, bodajże w okolicach Jowisza. Pamiętam też, że to coś miało kształt czworościanu. Doszło tam do jakichś dziwnych zdarzeń czy zaginięcia jakiegoś statku, nie jestem pewien.
Wybaczcie te skąpe informacje, ale...
A więc tak, mam szczątkowe informacje bo film oglądnay bardzo dawno. Tak czy siak czas akcji chyba druga
wojna światowa, głowną aktorką jest piękna blondynka która w pewnym momencie aby uzyskać informacje
nawiązkuję blizszą relację z jednym z ważniejszych oficerów niemieckich, on po jakimś czasie demaskuje ją
to...
może ktoś pamięta tytuł filmu , rzecz dzieje się w czasie wojny secesyjnej, w tytule chyba jest słowo diabeł, główny bohater jest bardzo młody, pod koniec wojny ginie jego towarzysz a on sam żeni się z jego dziewczyną , jest też i dziecko, zdaje się tego zabitego. Film nie jest stary. Z góry serdeczne dzięki.
Cze! Szukam tytułu filmu. Oglądałem dawno więc średnio pamiętam. Film raczej fantastycznego opowiadający historie faceta ktory popełnił samobójstwo po śmierci córki. Akcja rozgrywa się w 'zaświatach', niewidomy bohater który potrafi przenosić się do świata żywych i blondynka poszukują jakiegoś klucza, prowadzi ich...
Najlepiej jakieś naukowe, np związane z psychologią, mózgiem, albo może coś w stylu
poradników np jak prowadzić konwersacje, jak coś tam działa na drugiego człowieka itp itd
Nie wiem najlepiej piszcie co polecacie ze wskazaniem na coś naukowego ;)
Albo ogólnie jakie filmy poleciacie z których można wynieść coś...
Szukam filmu z którego pamiętam kilka scen:
1. Kobieta wysyp
uje prochy zmarłej (prawdopodobnie młodo, w górach spadając w przepaść) bliskiej
osoby na rozłożone gazety. Szuka w nich jakichś drucików, którymi zmarła miała mieć
złączone kości złamanej w przeszłości ręki.
2. Odbywa się nabożeństwo żałobne. Ta...
Film był o dziewczynce oddanej do rodziny zastępczej i nękanej przez opiekunkę i jej dzieci,
była przetrzymywana i torturowana w piwnicy. Jeśli dobrze pamiętam to był to film oparty na
faktach. Na pewno przypalali ją papierosami, przywiązali ją do słupa.. Może ktoś kojarzy
tytuł??
Witam,
Szukam satyr, parodii, komedii z "głupkowatym" humorem w stylu straszynch filmów, the
onion movie, Rrrrrr, Ted, takich w których humor jest momentami tak głupi że aż śmieszny
Kilka lat temu (może nawet z 10) grałem w grę w której biega się zwierzakami z
karabinami (kangury, psy, pingwiny itp.) po wielkim mieszkaniu dinozaurów. Za nic nie
mogę tego nigdzie znaleźć a strasznie chodzi mi po głowie. Proszę o pomoc.
Nie pamiętam jak się nazywał, ani kto tam grał. Całość pamiętam jak przez mgłę.
Film raczej z nowszych, pamiętam też, że było w nim kilku zabójców.
Jeden z nich miał żonę w stanie wegetatywnym, która została zgwałcona i pobita przez jakiegoś (z tego co pamiętam) grubego, wąsatego bossa mafii czy gangu.
Pamiętam...