Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Słuchajcie.... poszukuje filmu... oglądałam kiedyś jego reklamę na jakiejś płytce dvd z filmem ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu... jest o rodzeństwie (lub przyjaciołach) - dziewczynie i chłopaku którzy od dzieciństwa rzucają sobie wyzwania poprzez rzucenie drugiej osobie pod nogi jakiegoś pudełka... z biegiem lat...

więcej

Proszę o podesłanie mi jakiegoś naprawdę dobrego filmu (tytuł)
Bo ostatnio z tym kinem to same porażki-jak dla mnie.Pozdrawiam

witajcie;)
szukam filmu o kolesiu który miał rodzinę, dzieci ale nie był zbyt szczęśliwy. Miał skądś stary zegarek, który przenosił go w odległa przeszłość, kiedy ten jechał metrem. W tej przeszłości poznał kobietę w której się zakochał, ale mimo to cały czas wracał do domu. W końcu musiał wybrać gdzie i z kim chce...

więcej

Poszukuję linku na Filmwebie do serialu kryminalnego pod tytułe: "Club Gangsta Paradise", być może "Gangsta Paradise" czy "Gangsta's Paradise"...
Może ktoś zna link lub inny tytuł. Serial opowiadał o dwóch braciach: księdzu i gangsterze, którzy prowadzili tytułowy klub.

podzielcie sie swoim zdaniem co do tego filmu...

kiedyś oglądałem go w telewizji. stary film. podobny do filmu The Blob, z tym, że w tym filmie jest to ciemna (czarna) substancja trzymana w laboratorum, z którego wydostaje się. z tego co pamietam jest to adaptacja książki.
Czy ktoś zna ten film? Z góry dzięki za odpowiedz. pozdrawiam.

Potrzebuje filmy spełniające warunek podany w temacie ;] Materiały te potrzebne są mi do prezentacji maturalnej z polskiego ;)

Ostatnio czytałem kilka artykułów na temat pokazu tegoż filmu w Rosji. Przyszła mi do głowy taka refleksja, iż ten film jednak ma siłę, pomimo treści, która dotyczy czasów odległych. O "Katyniu" mówi się w sposób nie tylko filmowy. Filmy wojenne z ostatnich lat (głównie chyba amerykańskie)nie mają takiej mocy. A może...

więcej

Witam prosze o rade szukam filmów typu teksanska masakra,droga bez powrotu,wzgórza maja oczy itp np.grupa przyjacioł wqyrusza w jakas droge a potem zaczyna sie "horror" czekam na propozycje POZDRAWIAM

własnie sie zastanawiałem nad tym, ze nasza kinematografia nie ma żadnego mocnego horroru/gore. Jestem fanem tego gatunku i chciałem obejrzec jakieś polskie produkcje, niestety nienatrafiłem na nic co by mnie usatysfakcjonowało. Po obejrzeni wręcz irytującego filmu "Legenda" dałem sobie spokój. Reasumując - wkońcu...