Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jaki Waszym zdaniem jest najlepszy film Charliego Chaplina?

Witam wszystkich!

Chciałabym właściwie zapytać miłośników kina o pewną rzecz. Dlaczego tak rzadko można kupić polski film z angielskimi (co najmniej) napisami. Mój mąż jest Holendrem i nie zna polskiego jeszcze aż tak dobrze. Jednak jest bardzo zainteresowany polską kulturą, filmem itd.
Jesteśmy w Unii...

Zapraszam na nowe i cały czas rozwijające się forum filmowe www.kinomaniak.laa.pl

Witam!
Mam pewną wątpliwość w kwestii przyznawania nagród aktorskich. Sądziłem, że w filmach, gdzie jest wielu bohaterów i ciężko wyodrębnić tego głównego, to studio filmowe zgłasza Akademii, kto będzie kandydował do nominacji w kategorii Najlepszy aktor pierwszoplanowy.
Przed chwilą jednak zauważyłem, że Amadeusz...

więcej

Jaki waszym zdaniem remake powstały w XXI wieku został przez widzów potraktowany najbardziej niesprawiedliwie? Chodzi mi zwłaszcza o nas, użytkowników filmwebu. Dla mnie jest to" Omen" Johna Moore'a. Moim zdaniem widzowie nie rozumieją, że w dzisiejszych czasach, gdy korzysta się z cudzego pomysłu i kręci jakiś film na...

więcej

Jakie filmy macie do zaproponowania?

a scislej tytułu bajki.pamietam że leciała juz bardzo ale to bardzo dawno byłam wtedy pacholęciem był tam coś o jakimś kaczorze, który chyba wampirem był i żył sobie w zamku.leciało to na tvp2 bodajrze przed albo po truskawkowym studiu cos ok 19

Witajcie, szukam pewnego filmu, ale nie pamiętam jego tytułu. Wiem, że
był tam mały, czarnoskóry chłopiec (mieszkający z babcią), który był świadkiem CHYBA morderstwa, czy jakichś potyczek mafijnych i w zamian za
późniejsze zeznania na policji, chciał być policjantem przez pewien czas (albo 1 dzień). Film toczył się...

więcej

Szukam filmu którego motyw był mniej więcej taki:
Była se kobieta (grała ją aktorka taka piegowata niezbyt ładna, chyba angielka) i ona tam grała lesbijkę bodajże, do której ktoś wysyłał listy chyba z pogróżkami. Kiedyś widziałem ten film ale nie cały i zapomniałem tytułu :/ Wie ktoś może o jaki mi chodzi albo chociaż...

więcej

Pakt Milczenia 7.02
Zapach śmierci 6.07
Dziewczyna z sąsiedztwa 8.08