Przez przypadek dowiedziałem się, że w powstaje film w oparciu o biografie Romana Polańskiego: http://www.filmweb.pl/Polanski,2009,o+filmie,Film,id=465246
Historia życia Polańskiego to faktycznie niezły materiał na dramat biograficzny, jednak Damian Chapa jako reżyser i odtwórca głównej roli nie napawa zbytnim...
Witam!
Temat mojej prezentacji na mature ustna brzmi: "Kreacje bohatera kontrowersyjnego w literaturze i w filmie. Omow na wybranych przykladach." Mam prosbe o podanie takich filmowych przykladow. Nie chodzi mi o filmy kontrowersyjny, tylko o bohaterow, poniewaz nie kazdy kontrowersyjny film ma kontrowersyjne postacie...
Dopiero zapoznaje się z kinem francuskim.Czy moglibyście mi doradzić jakie filmy mam obejrzeć i jak je zdobyć?Bardzo prosze o obszerne odpowiedzi.
Czy ktoś z was nie zastanawiał się, czy nie zacząć by nazywać ubiegłej dekady filmowej "Latami 90’-tymi"? Być może nie odkrywam nic nowego i mój temat może wydawać się banalnym. Jeśli więc uważacie, że nie odkryłem nic nowego, to udowodnijcie mi to i zmuście mnie bym głęboko się zastanowił, aby sobie przypomnieć czy...
więcej
No dobrze. To już niedługo. Czy ktoś z Was zna jakieś konkrety?
Ja wiem tylko tylko, że powstało forum: poplynznami.pl
No i że konkurs szykują ciekawy "moja Warszawa"
Czy to wszystko zaczyna się 4.04?
Na śmieszność zakrawa już kolejna część Piratów. Cykl zużył się już po trzech częściach. Podobnie chyba "Spiderman" i "Skarb narodów". Twórcy tych filmów zaszufladkowali się w stercie ogranych schematów. Jakie są wasze opinie na ten temat?
Cześć,
potrzebuje pomocy. Szukam tytułów bajek, w których występuje motyw pomocy przytjacielowi. Może to być cały film animowany o takiej tematyce lub fragment filmu, który zawiera scenę niesienia pomocy/ opiekowania się przyjacielem/ chorym przyjacielem. Z góry- dzięki.pzdr