Kilka lat temu widzialam w TV film, ktorego tytulu niestety nie znam... Jakas rodzina wprowadza sie do satrego domu, (wlasciwie to zamku). Jest tam biblioteka, w ktorej jedna z domowniczek, chyba nastolatka znajduje piekna ksiazke z sercem na okladce. Okazuje sie, ze to serce mozna wyjac, wkrotce dziewczyna odkrywa, ze...
więcej
Słuchajcie, od bóg wie ilu lat szukam filmu z TV, takiego:
Południe USA,zadupie,małe miasteczko.Upośledzony młody murzyn ratuje przed psami białą ranną dziewczynkę.Farmerzy gonią go chcąc zabić,on chowa się w polnego stracha na wróble i tam ginie rozstrzelany z wielu strzelb.No i się zaczyna,główni oprawcy giną po...
Proszę o pomoc. Szukam filmu (tytułu).
Akcja dzieje się w amerykańskiej szkole (publicznej). Główny bohater, nauczyciel matemtyki (latynoska uroda?)pracuje z trudną grupą młodziezy. Zaszczepia fascynację przedmiotem. Klasa doskonale zdaje egzamin z matematyki. Nikt w to, nie chce uwierzyć.
mam prosbe za nic nie moge sobie przypomniec filmu w ktorym glownym bohaterem byl farmer ktory znalazl zloza ropy, a potem mial duzo smiesznych problemow zwiaznaych z tym!jesli ktos pamieta nazwe tego filmu to niech odpisze!!
W tym roku mam maturę i muszę wykonać prezentację maturalną. Jej temat brzmi: "Szaleni i obłąkani na przestrzeni danych epok."
Jako, że ostatnio coraz bardziej interesuję się kinem postanowiłem, że w pracy zawrzę (albo zawrę, sam nie wiem ;-) ) jako literaturę podmiotu jakiś film. Na razie nie jestem pewnien jaki...
Pamiętam tylko jedną rzecz z tego filmu (widziałem go w TV):
Był trup... i jak słyszał muzykę to szedł (to była jakaś klątwa?)...
Z jakiegoś powodu dwóch gości sie nim opiekowało - jeździli z nim samochodem i wykombinowali że będą mu zakładać walkmana ... To chyba była komedia :)
z góry dzięki za pomoc
Jak w tytule (Typu 4 wesela i pogrzeb, To właśnie miłośc..itd.,itp.)Jeśli znacie, prosiłabym o podanie tytułów :)
Witam, szukam filmu dokumentalnego o Edwardzie Stachurze z 1992 roku. Nie wiem czy został kiedykolwiek wydany. Ale może jest jakaś możliwość zdobycia go.
Rysiek