Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kilka lat temu widzialam w TV film, ktorego tytulu niestety nie znam... Jakas rodzina wprowadza sie do satrego domu, (wlasciwie to zamku). Jest tam biblioteka, w ktorej jedna z domowniczek, chyba nastolatka znajduje piekna ksiazke z sercem na okladce. Okazuje sie, ze to serce mozna wyjac, wkrotce dziewczyna odkrywa, ze...

więcej

Słuchajcie, od bóg wie ilu lat szukam filmu z TV, takiego:
Południe USA,zadupie,małe miasteczko.Upośledzony młody murzyn ratuje przed psami białą ranną dziewczynkę.Farmerzy gonią go chcąc zabić,on chowa się w polnego stracha na wróble i tam ginie rozstrzelany z wielu strzelb.No i się zaczyna,główni oprawcy giną po...

Proszę o pomoc. Szukam filmu (tytułu).
Akcja dzieje się w amerykańskiej szkole (publicznej). Główny bohater, nauczyciel matemtyki (latynoska uroda?)pracuje z trudną grupą młodziezy. Zaszczepia fascynację przedmiotem. Klasa doskonale zdaje egzamin z matematyki. Nikt w to, nie chce uwierzyć.

mam prosbe za nic nie moge sobie przypomniec filmu w ktorym glownym bohaterem byl farmer ktory znalazl zloza ropy, a potem mial duzo smiesznych problemow zwiaznaych z tym!jesli ktos pamieta nazwe tego filmu to niech odpisze!!

W tym roku mam maturę i muszę wykonać prezentację maturalną. Jej temat brzmi: "Szaleni i obłąkani na przestrzeni danych epok."
Jako, że ostatnio coraz bardziej interesuję się kinem postanowiłem, że w pracy zawrzę (albo zawrę, sam nie wiem ;-) ) jako literaturę podmiotu jakiś film. Na razie nie jestem pewnien jaki...

Pamiętam tylko jedną rzecz z tego filmu (widziałem go w TV):
Był trup... i jak słyszał muzykę to szedł (to była jakaś klątwa?)...
Z jakiegoś powodu dwóch gości sie nim opiekowało - jeździli z nim samochodem i wykombinowali że będą mu zakładać walkmana ... To chyba była komedia :)

z góry dzięki za pomoc

thriller,komedia,s-f,dramat z góry dziękuje

Jak w tytule (Typu 4 wesela i pogrzeb, To właśnie miłośc..itd.,itp.)Jeśli znacie, prosiłabym o podanie tytułów :)

Witam, szukam filmu dokumentalnego o Edwardzie Stachurze z 1992 roku. Nie wiem czy został kiedykolwiek wydany. Ale może jest jakaś możliwość zdobycia go.

Rysiek

Czy moglibyście mi podać tytuły filmów które ukazują losy rodzeństwa? Bo nic innego oprócz Gilberta Grape'a nie przychodzi mi na myśl.