CZY KTOS MOGLBY MI POMOC. NIE PAMIETAM TYTULU FILMU. FILM JEST Z POCZATKU LAT 90-TYCH,TAK PRZYNAJMNIEJ MI SIE WYDAJE. FILM OPOWIADA HISTORIE RODZENSTWA ROZDZIELONEGO W DZIECINSTWIE. KAZDE Z DZIECI TRAFIA DO INNEGO DOMU DZIECKA I PRZEZYWA TAM KATORGI, A PO LATACH WSZYSCY SPOTYKAJA SIE. KOJARZY KTOS MOZE I ZNA TYTUL. Z...
więcejSzukam horroru który leciał w TV ale większość przespałem a chciałbym sobie pooglądać. Akcja zaczyna się tak że do pewnego domu wprowadza się kilku młodych ludzi. Jednen koleś który się tam wproawadza jest synem policjanta z którym wiąże się historia tego domu. Następne urywki filmu pokazują że ten policjant był kiedyś...
więcej
Widział może ktoś taki film o gościu co był całkowicie sparaliżowany i mógł tylko mrugac okiem? Miał on taką opiekunke, która pomagała mu pisac biografie i on tak literka po literce jej mrugał okiem a ona pisała...
Jeżeli ktoś wie co to za film to prosze o pomoc
Z góry dziękuje
Otóż tak właśnie brzmi mój temat maturalny. Do wyboru jest jedne dzieło literackie z dwoma adaptacjami. Myślałem nad koncepcją typu dwóch adaptacji, z których jedna byłaby osadzona w realiach oryginalnych, a druga uwspółcześniona (jak na przykład w "Romeo i Julia" jednak ten tytuł odpada), więc szukam podobnych...
Czy widzieliście jakiś dobry musical? Taki który miał fajne piosenki , wartką fabułę i dobrą choreografie? Taki który poprostu zapadł Wam w pamięci ?
Znacie tego człowieka? Jan Paweł I, zmarł po 33 dniach pontyfikatu.Ciekawa postać. Równie ciekawe są okoliczności, w których zmarł. Wpiszcie sobie w googlach to imię, a od razu zrozumiecie, o co mi chodzi. Co o nim sądzicie?
Słyszałem o także filmie o tytule podanym w nazwie tematu i go szukam. Wie może ktoś,...
Wiele lat temu ogladałam na TVP1 lub TVP2 film o kopciuszku, niestety nie mam pojęcia czy dokładnei taki był tytuł.
Po krótce napiszę co zapamiętałam ale może to byc troszkę zmodyfikowane bo minęło juz sporo lat i możliwe że cos poknocę.
Pamiętam scenę w której dziewczyna ubiera pantofelki które skąś tam dostała...
Pamiętam z dzieciństwa pewien film, którego nie było mi dane obejrzeć do końca. Wyświetlany w polskiej TV,
produkcji Disney'a, ale nie kreskówka. Występował w nim mówiący komputer oraz detektyw imieniem (lub
nazwiskiem) Archibald.
Głównym motywem filmu było, o ile dobrze pamiętam, uwięzienie w grze...
Witam, szukam tytułu filmu, w którym główny bohater(nastolatek), rozdziewiczał swoje młodsze koleżanki (13-16?). Leciał on na TVN lub TVN7 pare miesięcy temu koło 24. Z góry dziękuje.
poszukuję filmu, który kiedyś mnie zniesmaczył i zbulwersował. A ponieważ moje ulubione filmwebowiczki zaatakowały mnie za brak tolerancji [ z czym się nie zgadzam, bo tolerancja też ma granice!], chciałabym obejrzeć go na chłodno, bez emocji raz jeszcze i ocenić ponownie. Film nosi tytuł "Amerykańska dziewczyna", jest...
więcej