Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Elo,
szukam dobrych, niekoniecznie najnowszych angielskich filmów:

- kryminalnych (takich jak Layer Cake),
- komedii kryminalnych (np; Przekręt, Porachunki, The Business)

Z góry thx ;).

hej!;) poszukuje filmu o ksiedzu ktory jezdzil motocyklem na koncerty. jest tem scena w ktorej gada ze Styczynskim i pozniej jest u Balcara i przeglada jego plyty. Zdaje mi sie ze ten film jest w charakterze "Boszej Podszewki" (Malaszynski jako ksiadz), tylko nie znam jego tytulu :(

Mam duzy problem mam dwa cytaty i musze odgadnac co to za film, niestety nic mi nei przychodzi do głowy, może ktoś z was bedzie wiedział :)POMOCY !!

"czasami lepiej byc martwym niz mlodym"
"dobijcie mnie jeszcze widelcem"

Od dłuższego czasu usiłuję znaleźć tytuł filmu opowiadającego o młodym chłopaku - wynalazcy, który zakochuje się w swojej (nowej) sąsiadce. Pamiętam, że całość jest dośc zabawna, a rzeczywistość w tym filmie przeplata się z magicznymi wręcz zdarzeniami. Pamiętam, że gdy zobaczyłam w kinie trailer (a to było całkiem...

Pewnie ten temat był już tu wałkowany, ale nie mam ochoty przekopywac się przez forum...A więc zapytam.Które z nagród filmowych przyznawanych na całym świecie waszym zdaniem honorują najciekawsze filmy??
Oscary,weneckie "Lwy",francuskie "Cezary", nagrody BAFTY,berlińskie "Niedżwiedzie",nagrody na festiwalu w Cannes...

więcej

Może być coś starszego z motywem murzyńskie getto raperzy,gangi badz coś nowego dobra sensacja komedia badz thriller dzieki i pozdro

Witam szanownych FilmWebowiczów!
Poszukuję od dłuższego czasu filmu z 1980roku tytułem "Małe kochaniątka- Little darlings". Główne role grają Kristy McNichol i Tatum O'Neal. Szukałam i szukałam i nigdzie nie mogłam znaleźć... Teraz moja prośba- jeśli ktoś posiada ten oto film w dowolnym formacie możliwym do...

Witam forumowiczow.
Moze ktos rozpozna i podpowie co to za film ,ktorego urywek z zepsutej kasety VHS umiescilem pod adresem :
http://pl.youtube.com/watch?v=MeaT8xnWTmg
Film prawdopodobnie produkcji francuskiej. Byl wyswietlany dawno temu w TVP2.

akcja głównie w lesie sa pułapki i robi je taki blondyn bo porwali mu żonę biega zabija i na końcu odcina bossowi ręke maczetą
pomózcie jaki to film tytuł

akcja głównie w lesie sa pułapki i robi je taki blondyn bo porwali mu żonę biega zabija i na końcu odcina bossowi ręke maczetą
pomózcie jaki to film tytuł