Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jak już chyba zauważyliście bardzo wiele filmów ma przetłumaczony tytuł na język polski. Niestety w większości są to strasznie przekręcone tłumaczenia i rzadko dokladne.,
Np.
Zakochana złośnica- 10 thing i hate about you,
24 godziny- trapped,
Chirurdzy- Grey's anatomy
Jest ich mnóstwo znacie jeszcze jakieś???...

więcej

Moim zdaniem to naprawde gajny film. a Wy co o nim sadzicie? Piszcie na forum!!

Witam , szukam filmu ze znanym aktorem , nie wiem jak nazywa sie film , ani aktor . Fabuła polega na tym ze jezdza po stanach facet z babka i taki jakby anioł ktorego menadzerem jest własnie ten z jedna dłonia ( były mistrz w kreglach ) dzieki niemu zarabia krocie bo ten "anioł" ma farta. Na koncu filmu sam ten z jedna...

więcej

Witam.
Otoz nurtuje mnie pytanie na ktore nie moge znalesc odpowiedzi.
Pare lat temu ogladalem horror ktory bardzo mi sie podobal. Nie pamietam niczego co moglo by mnie naprowadzic ( aktorzy, nazwa - kojarzy mi sie 'Opentany' ale nic takiego nie widze w filmach ).

Glowny bohater ma zone i syna. Cala rodzina...

Raz wystawilam na forum do was pytanie, ale widze, ze wiekszosc je przeoczyla, dlatego zwracam sie do was jeszcze raz...czy ktos zna, moze zaproponowac film o fotografiku, ktory ryzykowal (nawet pod kara smierci) i zrobil zdjecia, sesje zdjec w miejscach, panstwie na to zakazanym (np. Korea, Irak, Angola itp...),...

Produkcja: Polska
Gatunek: Familijny, Fantasy, Przygodowy

O filmie:
Tak samo jak świat ludzi, świat kotów, świat psów jest również świat królików.
Pewnego dnia o pewnej godzinie jeden królik miniaturowy zwany przez właściciela Łatkiem przegryzł swoimi zębami
ostrymi jak igła kraty od swojej niebieskiej klatki....

więcej

Witam poszukuje filmow o podobnej tematyce do : Indiana Jones/Skarb Narodoó/Kopalnie Któla Salomona/Mumia/ itp. prosze o podanie paru ciekawych tytułow.

Witam!
Umieściłem na forum informcje ,o filmie którego danych znie moge zlokalizowac, ale nikyt mi nie pomógł...Może jednak ktos zna ten film?
Moja informacja znajduje się na drugiej stronie pośród innych ogłoszeń , pozdrawiam:
zlamany

kilka lat temu na kanale polskiej telewizji o dosyć pożnej porze oglądałam film hiszpański bohater filmu przemierzał hiszpanie od południa do granicy francuskie uciekając przed zabójcami mafji.film byl starszej produkcji.niestety nieznam ani tytulu ani reżysera moze ktoś może mi pomóc.dzięki z góry.

"jest to film o takiej kobiecie i mężczyźnie którzy na początku za sobą tak bardzo nie przepadali, on był zagorzałym katolikiem ona troche szalona, pamiętam scenke jak zaczeli się modlić w ogródku, no ale kiedyś poszli to takiego małego wesolego miasteczka i tam wśiedli na taką powolną karuzele czy coś bo nie wiem jak...

więcej