moze mi ktos powiedziec o co biega w mabdze? kilka razy próbowałem obejrzec kilka odcinków tego rodzaju bajek w TV, ale wytrwałem do końca moze 3-4x później stwierdziłem ze nic po za ogłosami stojacymi na tak niskimi poziomie ze az serce sie kraje. Bajki te są przepełnione walką obrzydliwymi postaciami, daja negatywny...
więcej
Co lepsze: oryginał czy remake Scorsese'go?
Ja szcerze mówiąc Infiltracji jeszcze nie widziałem ale za to oglądałem Infernal Affairs i muszę powiedzieć, że to rewlacyjny film. Znakomita intryga i to zakończenie(zaskakujące może nawet bardziej niż w Sixth sense i OldBoy'u). Dawno żaden kryminał mnie tak nie wciągnął....
Co to za film? Jedną z głównych ról gra Nicolas Cage. We filmie ma romans z mężatką i kocha sie z nią między innymi na włączonej pralce. Okazuje sie on jakimś mordercą i później ją chce zabić i jej męża.
Witam! Mam do Was wielką prośbę! W tym roku piszę maturę. Jako temat na prezentację ustną z j.polskiego wybrałam: "Absurd jako wyraz dezaprobaty wobec istniejącej rzeczywistości." Potrzebuję do tego tematu kilku (2-3) filmów, o których można powiedzieć, że ich treść jest ABSURDEM. Jeśli znacie takie, dobre, nie...
Popularne słowo f*** w "Chłopcach z ferajny" M. Scorsese zostało użyte 246 razy (średnio co 28 sekund). Całkowita liczba nieprzyzwoitych słów w tym filmie: 287.
Przebił go film S. Lee "Malaria", w którym bohaterowie wypowiadają przekleństwa 292 razy.
(źródło: P. Robertson, Guinessa księga filmu)
Witam. Poszukuję filmu o taksówkarzu, pracującym bodajże w Nowym Yorku w Boże Narodzenie. Przewozi on różne osoby, min. biedną rodzinę czy zgwałconą kobietę. Prawdopodobnie dramat. Jeśli ktoś zna tytuł takowego, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
Witam. Wyczytalem ostatnio na zagranicznej stronie, iz w maju ubieglego roku pojawila sie adaptacja powiesci Juliusza Verne'a "20000 mil podmorskiej żeglugi" na plycie DVD, oczywiście w Stanach. Jest to adaptacja Disneya z 1954 roku, w ktorej jedna z glownych rol gra Kirk Douglas. Czy to wydanie pojawiło sie lub pojawi...
więcejSiema! Mam pytanko i zarazem prosbe. Czy moze mi ktos napisac tak mniej wiecej plan wydarzen tego filmu? albo jakies streszczenie to potem bym sobie sama punkty napisala? :D
szukam filmu bodajze z lat 80
ukazuje on historie rodziny mąz ktoremu umiera zona pociaga za soba tragiczne skutki odebrane sa mu wszystkie dzieci i porozmieszczane w roznych domach dziecka proboje je odzyskac ale nie udaje sie mu po kilkulatach zeni sie ponownie i odnajduje swoje dzieci jednak nie mze sie dogadac...