Witam
No więc mam następujący problem:
przypomniał mi się film, który widziałem jako 6 letnie dziecko. Przypomniał mi się, bo bardzo mi się podobała muzyka w nim. Pamiętam, że mama mi potem mówiła, że to muzyka Ennio Morricone, ale nie mogę jej odnaleźć bo nie wiem co to za film, a Morricone jest dość płodnym...
Nie lubię przeglądać całej gazety tv, nie wspominając już o programie tv w necie, więc może piszcie tu jakie filmy warte obejrzenia będą niedługo w tv.
Ja daję tak:
- Dzisiaj na 'E!' o 20:00 ma być o Willu Smithie,a o 10:50 (podobno) o Johnnym Deppie.
- 25 czyli w piątek o 20:00 ma być kolejna, druga część...
On zmęczony zyciem kiedys niezły muzyk rockowy, ona fryzjerka prowadząca salon kosmetyczno-fryzjerski. Ona kiedys w nim zaochana. On mieszka w pieknym zamku z jakms kolegą z zespołu, po ltach dowiaduje sie za ma córkez ta Pania. Córka okazuje się mieś piekny głos i talent do spiewu..itd,itd całośc konczy się happy...
"Ludzie często przychodzą do mnie i pytają, czy film będzie wierny wobec książki. "Wierny wobec książki". Z chwilą, gdy autor sprzedaje prawa do książki - wiem, ze "sprzedaje", to bardzo twarde słowo - zwalnia tym samym z obowiązku takiej "wierności".
Kiedy adaptuję materiał do sfilmowania, przepuszczam go, filtruję...
Ostatnio serfując po necie natknęłam się na infrormację, że podobno sfilmowali "Dziewczynę Ameryki" (taka książka Meg Cabot). Czy to prawda? Jesli tak, to czy już jest na video, a jeśli nie to czy w ogóle ma być sfilmowana i kiedy? :)
Moje typy:
Fight Club
Donnie Darko
Mechanic
Cypher
American Beauty
Pi
Tożsamość
Lot nad kukułczym gniazdem
Mozecie mi zaproponowac film o fotografiku, ktory uwielbial swoja pasje, albo z powodu pracy, kariery..zaryzykowal wyjazdem do Afryki, Korei, Iraku lub innego miejsca w ktorym zabroniona jest (nawet pod kara smierci)wszelka fotografia i filmowanie...?
Dzieki