Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam.

Jakiś rok temu oglądaliśmy z żoną film (na DVD, więc daty premiery o nie wskazuje).

Grupa ludzi budzi się w domu(posiadłości) i znajduje przy sobie walizki(torby?) z pieniędzmi. Jeden problem - dom jest zamknięty. Zaczyna się prawie jak Piła (2).

Oczywiście wraz z rozwojem fabuły ilość bohaterów...

potrzebuje recenzji filmu "kleptomanka",w trybie netychmiastowym:/

Mój typ:
rok 1994 takie filmy jak :
"Skazani na Shawshank"
"Forrest Gump"
"Pulp Fiction"
"Leon Zawodowiec"
"Wywiad z wampirem"

Kto z Was oglądał ten film??? Uwielbiam go..jest świetny!!!;*
Czy znajdzie się tu więcej entuzjastów???;)

Film ten leciał na HBO2 w środe ok godziny 14. Więźniowie grali na policjantów w baseballa, film dość nowy.. czy ktoś zna jego tytuł??

nowy film, kino azjatyckie, znajoma mowila ze dobre kino, historia syjamskich siostr, jedna z nich ginie podczas operacji rozdzielenia, a druga uwaza ze ta pierwsza ja straszy, czy cos takiego, znacie moze tytul??

Kobieta zapada w śpiączke. Budzi sie po parunastu latach i widzi jak zmienil sie swiat, widzi...

więcej

Ja uważam, że to głupie - przyznawanie filmowi gwiazdek, punktów, liczenie w procentach jakości filmu. Głupie jest porównywanie w ten pośredni sposób np. "Matrixa" z "Helikopterem w ogniu" albo "Truman show". Ten zwyczaj jest bardzo rozpowszechniony, a ja nie pojmuję, skąd się to wzięło, skąd w widzach ta nieprzeparta...

więcej

Czy macie swoja wlasna kolekcje filmow na video , dvd czy na kompa ? CZy jest ich duzo i czy zamierzacie w przyszlosci powiekszyc swoj dorobek ;) filmowy ?

Hej :)Mam małe pytanko.
Sądzicie że dobry byłby film historyczny ale jakby fikcyjny. Czyli że akcja sie działaby się przykładowo w średniowiecznej Angli i Anglia i wszystkie obyczaje, zwyczaje itp są zupełnie zgodne z prawdą ale byłby np taki król który nie istaniał i wydarzenia które w rzeczywistości nigdy nie miały...

więcej

Termin ten ("sztuka paniczna") został stworzony prze Topora. Oznacza on specyficzny sposób konstruowania fabuły, w której skrupulatny opis realnej, zgrzebnej, wręcz banalnej rzeczywistości subtelnie i z wolna nachodzi ciemnymi, coraz mroczniejszymi barwami, pełnymi niesamowitości, lęku, utajonej groźby,...