W zasadzie był to film w filmie, parodia starych filmów sciencefiction...
\
Mianowicie, jacyś kosmici lecieli spodkiem, i oglądali w sali kinowej stary film sci-fi. I cały film w zasadzie, polegał na oglądaniu przez kosmitów tego filmu, oraz słuchania ich komentarzy...
Nie wiem, czy ktoś zrozumiał o co chodzi,...
Witam!
Wyjezdzam na szkolenia, bede mial sporo wolnego czasu wieczorami, a wiec szukam filmow na zabicie czasu:-)
szukam filmow w stylu 'inside man', training day,kolekcjoner, Suma wszystkich strachów, dzien zaglady
denzel washington ma pare takich filmow w repertuarze, morgan freeman tez mial duzo takich...
Kiedyś oglądałam taki film, gdzie głównym bohaterem był jakiś (chyba) zmutowany pies. Często twórcy pokazywali nam punkt widzenia tego zwierzęcia, tzn. widzieliśmy otoczenie jego oczami... dokladnie nie pamiętam fabuły, ale było tam coś takiego, że wszyscy sie tego psa bali, on miał chyba jakieś dziwne oczy i uznawano...
więcejByła kiedyś taka fajna bajka. Pamiętam tylko, że jednym z bohaterów był śpiewający kogut (chyba śpiewał rock'n'roll). Razem ze swoimi przyjaciółmi wyruszył w podróż, do jakiegoś wielkiego miasta... tyle tylko pamiętam. Proszę, jeśli ktoś zna tą bajkę, podajcie tytuł?
Lubie fantasy i fantastyke. Oczywiście standardowo "Harry Potter" i "Władca pierścieni". Anime, np. "Dragon Ball", "Ewangelion" , "Łowcy dusz", "Magiczni wojownicy". "Piraci z Karaibów" też sa wspaniali.
No i wiele innych filmów. Prosze polećcie mi jakieś mniej znane i wypowiadajcie sie na te tematy. Pozdrawiam.
chodzi mi o komedie wyprodukowana w latach 1990 - 1997 , akcja prawdopodobnie rozgrywa sie w jakims buszu lu na safari , prawdpodobnie w Afryce , niedlugo po tym jak zaczyna sie film na 1 planie jest maly czarnoskory chlopiec (nie pamietam czy ubrany) , potem m.in sa tez takei zdarzenia jak to ze kobieta zalatwiajac...
więcejProszę o przykłady filmów gdzie młoda dziewczyna zakochuje sie w o wiele starszym mężczyźnie typu American beauty, Lolita . Z góry dzięki :)
Jak dla mnie film nawet nienajgorszy ale pare rzeczy mnie tam bardzo wkurzylo po 1) to amerykanskie ubicie wszytstkich zakatkow europy w nowym jorku. Tak sie sklada ze dworek elzbiety( ten w ktorym dokonywala morderstw) lezy a wlasciwie ruiny w czahticach na słowacji. Tymczasem amerykanie uznali ze w 16 wieku w ich...