Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jak myslicie czy sin city moze przelamac schemat -"adaptacja komiksu=crap"? Spiderman, hulk, daredevil,superman,batman czy chociaby nadhodaa fantastyna czworka to moim zdaniem najgorsze rzeczy jakie kiedykolwiek trafialy do kin. MOzecie sie ze mna nie zgodzic, ale takie jest moje zdanie. Czekam na wasze opinie. w koncu...

więcej

Poszukuję tytułu pewnego filmu. akcja rozgrywa się pod koniec II WW. Grudzień. zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Grupa amerykanskich żołnierzy dociera do domku gdzies w lasach na terytorium niemiec. W domku mieszka kobieta i jej 12 letni syn. Kobieta stawia żołnierzom warunek, że wpusci ich pod warunkiem, ze...

Witam, możecie mi polecić jakieś dobre hiszpańskie (koniecznie!) kino, wydane już na dvd. Nie muszą to być najnowsze produkcje i niekoniecznie almodovar, bo jego widziałem już chyba wszystko... Z góry wielkie dzięki za każdą odpowiedź! Pozdrawiam

Odnosnie tematu: Filmy które trzeba obejrzeć... przed smiercią:)

Hmm? co za temat.
Mysle ze niewiele rózni sie od mojego tematu:) A wiec piszcie dlugie listy, swoich ukochanych filmów! Na zasypane piachem wieczory! ;)
Spieszcie sie ogladac filmy bo tak szybko sie koncza!

1.Obcy 1,2,3
2.Lowca...

Ema wie mozę ktoś czy wyjdzie film max payne ? jak tak to kiedy ? Bo są niby na youtube trailery ale to jest raczej inna wersja ! Max Payne Hero

Krótki filmik, który Lynch zrealizował dla zabawy na festiwal w Cannes w 2007.

http://www.filmweb.pl/Absurda,2007,o+filmie,Film,id=434801

Dzisiaj dziewczyna opowiadała mi o takim thrillerze, który bardzo jej się spodobał, ale oglądała go już dawno i zapomniała tytułu. Dowiedziałem się od niej mniej więcej tego: taki świetny film, ze cały czas siedziałam w napięciu i był o jakimś kolesiu co umarł w niewyjaśnionych okolicznościach i tam była jakaś bliska...

więcej

VI Festiwal Filmowy Opolskie Lamy
Trwają przygotowania do VI Festiwalu Filmowego Opolskie Lamy 2008. Festiwal odbędzie się w Opolu w dniach 5-12 kwietnia 2008.
W ramach Festiwalu przeprowadzone zostaną dwa konkursy: Konkurs Filmów Amatorskich- przeznaczony dla twórców amatorskich i offowych oraz Konkurs Etiud...

hej widzieliscie ci zwiastun takiego filmu?!
co o nim uwazacie. pozdrawiam;*

Witam
Szukam tytułów filmów gdzie występują takie ptaki jak sępy. Im nowszy film tym będę bardziej wdzięczny, ale wpisujcie wszystkie jakie znacie. Potrzebne mi to jest do mojej pracy maturalnej, która jest na temat "ptaki i ich symbolika w malarstwie literaturze i filmie ". Brakuje mi już tylko filmów.
Z góry...