Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Oglądałem ten film wiele lat temu na kasecie vhs (na pewno były to lata od 1991 do maksymalnie 1995). Pamiętam, że główny bohater ubrany był w czarny kombinezon, brał udział w nielegalnych wyścigach i jeździł niezwykłym czarnym samochodem. Najpierw wyprzedzał rywali na krętych górskich szosach, a następnie tuż za...

Film jest o człowieku co budzi się nagi w windzie po nocy kawalerskiej i w tym samym dniu ma się ożenić. Jeśli nie uda mu się tego dokonać to sytuacja się powtarza i znowu budzi się w windzie nagi przeżywając deja vu. Ta sytuacja powtarza się wielokrotnie i bohater przeżywa kilkanaście śmiesznych historyjek aż w końcu...

więcej

Właśnie wróciłam z przedpremierowego pokazu drugiej części Grindhouse - ocenicie sami, myślę, że film jest wykręcony na swój sposób. W każdym razie to była świetna zabawa. Ale, ale... Przed filmem była zapowiedź nowej serii filmów na dvd w Dzienniku i to będzie seria filmów Tarantino. Myślę, że to rewelacja, nie tylko...

więcej

ogladalem go kilka lat temu i malo pamietam... akcja filmu toczyla sie w gdzies na syberii, w malym obozie wojennym, rosyjskim bodajze.. przetrzymywano tam ludzi. Bohaterem jest jeden mezczyzna, ktory postanawia uciec z tego obozu. Pomaga mu w tym obozowy lekaz, ktory robi to w tajemnicy przed wojskowymi. Szykuje go na...

więcej

Witam Wszystkich Goraco Mam pytanie czy orjetuje sie ktos moze czy utwór Pod Tytulem ALways zespołu Bon Jovi byl uzywany jako sadtrack w jakims filmie??

A więc jak w temacie szukam filmu.
Film był chyba z gatunku psychologicznym. A wiec przejde do tresci.
W nocy zostaje zabita dziewczyna. Policja oskarża kogoś z rodziny. Oskarża brata zabitej a ten mimo, że niepopełnił tej zbrodni trafia do poprawczaka. Policja cały czas go przekonywała, że popełnił tą zbrodnie....

więcej

mój problem dotyczy filmu, którego szukam lecz nie znam jego tytułu, parę lat temu leciał w tv :/ . Cóż... niewiele z niego pamiętam lecz może dzięki tym wskazówkom ktoś sobie przypomni...

...jakaś rodzinka próbuje schronić się (uciec) od ludzi-kosmitów (wyglądają jak normalni ludzie...) charakterystyczne dla tych...

więcej

Podajcie kilka tytułów filmów podobnych do SAW, HOSTEL, FUNNY GAMES...
Bo znam tylko te. Aha jeszcze Ichi the Killer.

Oglądałem kiedyś taki film który opowiadał o rodzinie Gambino. Film zaczynał się tak: Jest Boże Narodzenie, pada śnieg i dwaj ludzie idą do samochodu i jeden z nich znajduje mandat za wycieraczką i zaczyna wyklinać na gliniarzy i ten drugi mówi mu żeby wyluzował bo są święta.

Nie pamiętam co było dalej, tylko ten...

więcej

Moj temat maturalny brzmi, mniej wiecej tak: "Dzieło literackie a jego adpatacja filmowa. Oceń adaptację." Mam problem z bibliografia podmiotowa. Nie wiem, co oprocz "Jadra ciemnosci" i "Czasu Apokalipsy" (te pozycje wybralem) moglbym umiecic w bibliografii podmiotowej. Jakies pomysly?