Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hejka znacie jakieś filmy których akcja toczy się w Paryżu? Albo jakieś w stylu "sabrina"(1995)lub diabeł ubiera się u prady

Co sądzicie o "Halloween" Roba Zombiego?

Jednym z motywow wiazacych "Jadro ciemnosci" i "Czas Apokalipsy" jest cywilizowanie ludnosci autochotnicznych i postep za wszelka cene, na sile. Czy znacie jakies naukowe ksiazki na ten temat? (do matury)

Szukam filmów podobnych do "Trzynastki" "My dzieci z dworca ZOO" albo "2:37" z góry dziękuje :D:D
Ps: tylko nie komedie :):)

Kochani chodzi mi o filmy z motywem nastolatków uczących się w liceum.Nie na zasadzie że kolejny płytki film dla młodzieży o miłości tylko o ich rzeczywistych problemach,mogą być komedie.Coś na obraz kultowego serialu z początku lat 90tch "Szkoła Złamanych Serc" Wielki Dzięki :D

Witam wszystkich!
Chciałabym prosić o pomoc. Poszukuje motywu szaleńca w filmie. Jest mi to potrzebne do realizacji teamtu na maturze ustnej, który dokładnie brzmi:"Zdaje mi się, że widzę. Gdzie? Przed oczyma duszy mojej". Omów motyw szaleńca odwołując się do powyższego cytatu, literatury i sztuki(filmowej rózwnież)....

więcej

kurde szkoda bo mogl byc lepszy... jak dla mnie powinno byc wiecej dlugich cichych ujec. mniej halasu mniej malo logicznych scen ale przede wszystkim wiecej westernowego klimatu a nie klimatu z wspolczesnych filmow akcji... co myslicie?

Potrzebuje tytuł filmu o kolesiach, którzy zrobili najtańszy komputer.
To był film kiedyś w tv. O młodym zespole geniuszy (frajerów) którzy mieli za zadani9e zaprojektować najtańszy komputer.

Jest to jeden z nowszych filmów. Wiem, że bohater wszedł do baru gdzie byli kibice innego klubu. W późniejszych scenach bohater wszedł na balkon gdzie pojawiał się papież. Pozdr.

Wczoraj na tym kanale leciał film, którego tytułu szukam. Widziałam jedynie końcówkę: grupka dzieciaków otoczona wokół lisa i zadanie 'obetnij mu ogon!', chłopak obciął, następnie scena przy ognisku i gratulacje 'myślałem, że stchórzysz!'. Sprawdzałam w programie telewizyjnym, jednak na pewno nie był to film z...