Witam,
Moglibyście mi polecić jakieś horrory/trillery w stylu The Thing lub Cube... Czyli filmy w których ludzie stają na przeciwko jakiegoś nieznanego zagrożenia, z którego nie do końca zdają sobie na początku sprawę... Po pewnym czasie zaczynają sobie nie ufać, "świrują"... Fajnie by było gdyby miały też...
Poszukuję filmu "Best of both Worlds"-"Jej Dwa Światy" jeżeli ktoś wie gdzie można go zdobyć lub ma,to prosze o kontakt.z góry dziękuje :-)
Szukam jakichś ciekawych dramatów o miłości. Takiej pięknej, niespełnionej, wzruszającej. Można powiedzieć takich wyciskaczy łez :) Coś typu "Pamiętnik" "Słodki listopad", albo nawet inne lecz aby luźno pasowały do tematu jaki podałam :) Mam nadzieję że polecicie mi jakieś ciekawe. Pozdrawiam.
No, właśnie...jakie filmy odebraliście specyficznie, wyjątkowo, ze względu na narodowość? Ja zacznę: wstyd przeżyłem oglądając "Ogniem i Mieczem" z Niemcem. Zapowiadałem mu, że zobaczy najpotężniejszą kawalerię w dziejach świata. Zobaczył. Pozbawioną techniki husarię walczącą w chaosie i ginącą w błocie (fałsz...
Poszukuję najbardziej wyszukanych opini co do efektow specjalnych najlepszych amerykanskich produkcji. Oczywiscie ja dziele efekty na 3 strefy !
1 poscigi, zderzenia, wypadki , wybuchy .
2 Kosmos , kula ziemska, latanie, ladunki nuklearne
3 Kataklizmy , kosmici, epidemie
Z gory dziekuje za szczere wypowiedzi...
Poszukuję tytułów filmów o mocnym zabarwieniu erotycznym ale posiadających też warory artystyczne. Chodzi mi zarówno o filmy długo jak i krótkometrażowe, z fabułą lub bez. Najlepiej aby miały mroczny lub\i dekadencki klimat oraz rozbudowaną symbolikę. Jeszcze raz zaznaczam, że poszukuję filmy o mocnym zabarwieniu (mogą...
więcejjakie Waszym zdaniem są godne polecenia filmy z horrorów czy z komedii romantycznych. Czekam na wasze propozycje z uzasadnieniem ;P
Poszukuję filmu o jednym facecie, który chyba dla zemsty, chciał się nauczyć posługiwać nożem [specjalna kasta zabójców czy coś]. Ten kto go uczył ostrzegał Go że ta umiejętność zmieni całkowicie jego postrzeganie świata i życie. Pamiętam że długo ćwiczył przed lustrem, ćwiczyli tez w rzeźni na martwych świniach,...
Witam. Mam pewien problem nie pamiętam tytułu filmu a chciałbym go mieć. Film pochodzi z lat 60-80 tak mi się wydaje i jest z gatunku horrorem przynajmniej dla mnei był straszny jak oglądałem go mając 8-12 lat. Akcja filmu dzieje się w pewnym domu w którym żyje małżeństwo z córką. Małżeństwo na pozór grające normalnych...
więcej