czy ktoś już to widział? Jakieś info na temat treści? Jak prezentują się polskie jednostki? Przypuszczam, że nie można husarii pokazać gorzej, niż w "Ogniem i Mieczem", więc....?
NA WSTĘPIE CHCE ZAZNACZYĆ że pamiętam tylko co niektóre sceny oglądalem go bardzo dawno temu film z rodzaju obyczaj lub obyczajowy dramat opowiada chisorie dwoch dziewczyn i malego czarnego 7 lub 8 letniego chlopca ktory mieszka razem z nimi u ojca lub opiekuna film był dośc kottrowersyjny nie pamietam czy dziewczyny...
więcej
Kto rozwiąże zagadkę urodzin Adolfa Dymszy???
pierwszy adres:
tu na filmwebie...
drugi adres :
http://www.imdb.com/name/nm0245931/
Kto ma rację ??? :(:(:(
Jest taki film, chyba około 1995 roku powstał. Otóż świat chyba po wojnie atomowej - ciężko dostać wodę. Jest ogromna korporacja zajmująca się dostawami wody, której przewodzi demoniczny szef. Wysysa on nawet wodę z ludzi wbijając im w plecy pompkę ze zbiorniczkiem. Otóż jego żołnierze napadają na kolejne wolne...
Witam!
Ogladalem kiedys w telewizji pewien film. Jesli dobrze pamietam to byl produkcji takiego kraju jak Meksyk lub Brazylia. Opowiadal o mlodym chlopaku z wioski ktory pisal listy do gwiazdy telewizyjnej. Kiedys wygral z nia randke i udal sie w dluga podroz by sie z nia spotkac. Poznal ja i jak pamietam chyba sie...
Pisze prace magisterska z pedagogiki o filmi!!!
Chce w niej opisac wplyw filmy na wychowanie młodzieży!
Potrzebuje wszelkiej pomocy w sensie jakichś stron internetowych a przedewszystkim pozycji książkowych!!!
Paragrafy mojej pracy to miedzy innymi: rodzaje filmów (kom, sen itp), kino jako miejsce spotkań (różnica...
Hej.
Dręczy mnie jedna rzecz. Dlaczego w większości amerykańskich filmów, kiedy bohater ogląda telewizję, to zawsze leci jakiś stary film? Mniejsza już o produkcje z lat 70. czy 80. Ale w filmach z ostatniego dziesięciolecia XX wieku zawsze widzę (albo prawie zawsze), jak ktoś ogląda czarno-białą produkcję. Czy w...