Anime kojarzyl mi sie zawsze z produkcjami dla dzieci. Ale obejrzalem jakis czas temu swietny Animatrix. Doszedlem do wniosku, ze jestem w bledzie i, tak samo jak z kreskowkami, mozna znalezc obrazy pelne ciekawych fabul i madrej tresci. Czy moglibyscie mi polecic jakies inne ciekawe tytuly anime. Chcialbym zapoznac...
więcej
Bardzo chciałbym się dowiedzieć jaki tytuł nosi pewien film który był emitowany na TVP2 kilka miesięcy temu.
Był to francuski film o trzech mężczyznach których żony wyjechały na wakacje zostawiając na stole list i książkę. Ci panowie muszą teraz zająć się swoimi dziećmi. Wynajmują mieszkanie w którym zastanawiają się...
Jacy są Wasi ubieni (z najlepszych) aktorzy/aktorki i ich najlepsze filmy warte obejrzenia? Filmy, które po podaniu nazwiska aktora od razu się z nim kojarzą, np. Antonio Banderas = Desperado, Arnie = Terminator, Susan Sarandon = Pożegnanie z Afryką itd... Ps. To nie są moi najlepsi aktorzy...
Poszukuję tytułów dwóch filmów.
Pierwszy jest historią człowieka, który włamuje się do fabryki produkującej karty do gry i zmienia oznaczenia na koszulkach w nowoprodukowanej partii kart. W ten sposób jest w stanie wygrywać wszędzie tam, gdzie używane są te karty.
Drugi jest historią człowieka, który potrafił...
Młody mężczyzna zakochał się w atrakcyjnej tenisistce, ale ona nie jest zainteresowana mężczyzna. W tej sytuacji chłopak używa podstępu przebiera się za kobieta i postanawia wspólnie zamieszkac z wybranka. Chcąc się do niej jeszcze bardziej zbliżyc zapisuje się do tego samego klubu tenisowego chcąc być jego członkiem...
więcejszukam filmu, który był w tv jakiś czas temu ; to był thriller, zdaje się; przyjaźni się grupka dzieciaków, w tym dwie dziewczynki: jasno- i ciemnowłosa; umawiają się na spotkanie w lesie; ciemnowłosa nie przychodzi, bo zostaje pobita przez ojca-pijaka; potem okazuje się, że jasnowłosa została w lesie zgwałcona i...
Pierwszy jest o 2 dwóch studentkach.Biała i murzynka.Sytuacja dzieje się w Stanach i chyba był oparty na faktach.Podpadają gdzieś szeryfowi .Skazują je na ciężki więzienie (obóz pracy).Rodziny nic o nich nie widzą.Murzynka zostaje złapana na próbie ucieczki i zamordowana.Czy ktoś zna może tytuł.
Drugi film to film też...