Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

użytkownik usunięty

10 filmów które waszym zdaniem są wizytówką szalonych lat 50 na całym świecie.Osobiście jestem zapalonym entuzjastą produkcji z tamtych czasów i z wielką chęcią poczytam jaki film jest według was numerem 1 a jaki numerem 10 z tamtych czasów ,może czegoś się dowiem i ... to były czasy !

użytkownik usunięty

Miałem to ukrywać, ale za piękne to i za ważne dla mnie ostatnio. Proszę poświęćcie cztery minuty i oceńcie.
http://www.youtube.com/watch?v=2v45EpsNwtc

Polscy dystrybutorzy mają niezwykłą zdolność do wymyślania idiotycznych tutułów, które nierzadko nie mają nic wspólnego z oryginałem czego sztandarowym przykładem jest chociażby "Dirty dancig". Ja jednak chciałbym Was zapytać o najlepsze polskie tłumaczenia tytułów. Oto moje typy:

1) Shadowboxer- w Polsce...

W hipermarkecie Tesco. M.in. "Jarhead", "Skarb narodów", "Terminator 3", "Mission: Impossible II", "Pitch Black", "Doom", "Love story" i inne.
Ja kupiłem "Monachium" (15zł), "Mission: Impossible III" (15zł) oraz "Rzymskie wakacje" (9zł!).
Sprawdźcie, może u Was też jest tego typu wyprzedaż.

Szukam muzyki z filmu. Film opowiadal o dziewczynie, która była utalentowana muzycznie, dlatego wyjechala do wielkiego miasta. Tam roznosila kasety ze swoimi nagraniami do roznych agencji czy wytworni muzycznych. NIestety zadna z nich nie zainteresowala sie mlodą piosenkarka , dlatego tez zatrudnila sie w pewnym barze...

więcej

Kiedys dawno temu - oglądąłem film o kobiecie któa skakała na początku 20 wieku na spadochornie. był to chyba film z lat 90'-kolorowy.
wiem że na końcu filmu ona ginie...spadochron nie chce sie jej otworzyć. skakała z samolotu zawsze pilotowanego przez jej kochanka. niestety nie pamietam tytułu..wiem jeszcze że ona...

więcej

Kiedys dawno temu - oglądąłem film o kobiecie któa skakała na początku 20 wieku na spadochornie. był to chyba film z lat 90'-kolorowy.
wiem że na końcu filmu ona ginie...spadochron nie chce sie jej otworzyć. skakała z samolotu zawsze pilotowanego przez jej kochanka. niestety nie pamietam tytułu..wiem jeszcze że ona...

więcej

więcej

Jakie ten film wywarł na was wrażenia i w ogóle pamiętacie go? Mam go na DVD, zakupione jakieś 3 lata temu i oglądałem ze 3 razy. Pamiętam z dzieciństwa pewien moment, właśnie dotyczący takiego małego dziecka - władcy - który był chroniony przez swoich poddanych w takiej "kuli zakratowanej". W Ostatnim cesarzu tej...

Znacie jakieś filmy związane z komputerami, ze "światkiem komputerowym"?
Moje typy to: Cybernetyczna sieć, Gry wojenne, Hakerzy, Postać z mroku, System, Tron, W sieci, Śmierć w gigabajtach i Johnny Mnemonic.
P.S. Konspiracja.com - kolejny do zaliczenia :)