Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Wiatr ze wschodu krecili w mojej miejscowosci w Sromowcach Niżnych!!! Jak ktos nie wierzy to niech se poszuka :)))

Moi drodzy, kilka lat temu oglądałam śliczny film o romansie w Wenecji i chciałabym go obejrzeć ponownie, ale nie pamiętam tytułu. Przedstawiał on piękną miłość kobiety, która przyjechała do Wenecji w sprawach związanych z jej firmą (skupowała materiały ze szkła) i dziennikarza z Irlandii, który miał kilkuletnią...

.... się podoba muzyka w filmie? Bo (nie zaczyna się zdania od BO) mi bardzo jest poprostu świetna !!

"Lesio" jest najlepsza najciekawsza najabstarkcyjniejsza i najbardziej paradoksalną polska książką ever. Oburzona jestem faktem, że nikt nigdy nie zainteresował się nią jako potencjalnym materiałem na film. Co wy o tym sądzicie? potencjalni producenci (jesli jacyś wchodzą na tą stronkę:P) - zastanówcie się nad tym:D

Czy na miejscu Sary Connor czy uwierzył/abyś Kyle'owi? Rzeczy, które opowiadał były przecież niedorzeczne, a jednak... Sam Arnold- a raczej Terminator -mocno przekonuje zachowaniem... Kyle chroni Sarę, ale nic poza tym. Nie stara się jej na siłę przekonać do swojej wersji- ona ma na to jeszcze czas. On tymczasem ma...

Czy ktoś z nas wie kto namalował i jaki tytuł ma obraz, który stał w pokoju/gabinecie Henry'ego Caine'a? ;>

Pozdrawiam!
Aśka

Zastanawiam sie nad tym włssnie teraz. Troche juz filmów w życiu widziałem, interesuje się wszystkkim, co zwiazane jest z KINEM (przez duzo K), ale definicja flmów Noir nigdy nie była mi dośc dobrze wytłumaczona.
Dotychczas bowiem myślałem, że filmy Noir to kino lat 40 badź 50 - tych, przede wszystkim amerykańskie,...

więcej

Nie oficjalnie twierdzi się, że siódma część przygód młodego czarodzieja może mieć nastepujące tytuły:
Harry Potter i...
Tajemnica zielonej pochodni
Tajemne podziemie
Ostateczne starcie

Powieści Stephena Kinga są znane na całym świecie. Co o nich sądzicie? Czy według was zupełnie nie mogą się równać z książkami mistrza? Która z ekranizacji jego horrorów wedłyg was jest najlepsza? [ i którą książkę polecacie? ]

... czekam na odpowiedz, komu się podoba Jack, a komu Will?