chce zrobić w piątek balangę i wypożyczyć minimalnie 4 horrory, ale ostatnim razem gdy wypożyczyłem noc żywych trupów, bogeymana i klątwe strasznie się zawiodłem i popsuł się cały nastrój, chce byście mi polecili swoje najstraszniejsze horrory jeśli jakiś przez was wymieniony kilkakrotnie będzie to go wypożyczęchodzi...
więcej
Zaczęłam oglądać film ponad rok temu i nie obejrzałam do końca. A teraz uparłam się, że go odnajdę i dokończę bo był dość niezwykły.
Bohaterką jest młoda, uzdolniona plastycznie dziewczyna, która podróżuje z trupą cyrkową/teatralną. Jej rodzice chyba też są cyrkowcami. Podczas jednego z przedstawień matka traci...
Czy ktoś z was może wie jak się nazywa ta piosenka która leci w reklamie gazety polska europa świat?
czy kojarzy ktos film ktory byl facecie z mafii (ktory byl tak naprawde wtyka z policjii)mial on syna ktory mial kolege z sasiedniego domu byl bodajze z rosjii i ojciec go bil pewnego dnia ten z mafii zostawil pistolet w domu w piwnicy ktory byl dowodem zbrodni. Kolega jego syna znalazl go i zabil ojca potem szukali...
więcejFilm był komedią o mafii. Prawdodpodobnie było to o rodzinie Galantino. Pamiętam tylko 1 scenę z tego filmu. Facet leżał w szpitalu, miał go zabić inny facet, który też był cały w bandażach. Broń miał ukrytą w kuli i nie mógł jej podnieść na odpowiednią wysokość, więc za pomocą pompki sterującej podparciem łóżka...
Znacie jakieś filmy, gdzie główni bohaterowie są zdeformowanymi "dziwolągami" (z angielskiego, potocznego określenia "freak")? Interesuje mnie fenomen zjawiska kulturowego jakim były galerie wybryków natury, oraz działalność cyrków i "wesołych miasteczek" w tym kontekście (piszę mały artykulik). Do tej pory natykałem...
więcejJak bumerang w kolejnych dyskusjach pojawia się ten wątek... Wielokrotnie spotkałem się z opinią, że "film niezły, ale książka dużo lepsza"... Mnie natomiast zastanaiwa, czy w ogóle tego typu porównania są uprawomocnione. Dlaczego? Bo mówimy od dwóch różnych mediach, dwóch strukturach, dwóch kategoriach. To tak jakby...
więcejJakkolwiek głupio to nie zabrzmi, dopiero usłyszłam o tym filmie.. Powiedzcie więc mi zacofanej, jak go można obejrzeć?? Czy on już był w kinach (przecież nie widziałam, a zwróciłabym uwagę chyba), czy jednak przegapiłam..? A może zapowiada się już na płycie?
Zapewne niewielkie są szanse że ktoś pomoże bo mam tylko jedną podpowiedź, która przypomina mi się w tej chwili. Oglądałem ten film dość dawno i pamiętam, że w końcu okazuje się, że pewna para o nic nie podejrzewana wykorzystuje (tylko kurde nie pamietam jak, moze nawet morduje) dzieci. To był film raczej z gatunku...