Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jakie jeszcze znacie filmy związane z konfliktem na Bałkanach?

"Underground"
"Wybawca"
"Demony wojny wg Goi"
"Grbavica"
"Życie Jest Cudem"
"Ziemia Niczyja"

witam
poszukuje filmu...prawdopodobnie komedia amerykanskiej produkcji....ukazane przedstawienie z 3 perspektyw...na poczatku wydaje sie bardzo nudne, ukazane tak jak powinno wygladac, nastepnie z perspektywy widza i zza kulis....swietna komedia, tylko nie pamietam tytulu i nie moge nigdzie znalezc. bardzo prosze o...

więcej

Pamiętacie jeszcze ten film?
Klasyk kina wojennego a może raczej "antywojennego".w ostatnim numerze "Filmu" znalazł się ciekawy artykuł o f9lmie,pokazujący go od strony kulis.Wypowiedzi aktorów,producentów i masa ciekawostek z nim związanych.Polecam wszystkim.Przeczytranie artykułu skłoniło mnie do założenia tego...

Kiedyś często trzeba było czekać do końca filmu na pocałunek głównych bohaterów, przez co wywierał duży wpływ na widza.
Napiszcie proszę jakie filmowe pocałunki najlepiej pamiętacie (z przyczyn pozytywnych lub negatywnych), które najbardziej Wam się podobały bądź nie.

Mi przychodzą do głowy następujące:

1....

Czy wiecie czy można gdzieś kupić, dostać, obejrzeć stare bajki anime, które leciały swego czasu na Poloni 1??
Interesują mnie szczególnie: Kapitan Hawk, Gigi, Daimos, czy Pojedynek Aniołów, ale każda wzmianka gdzie można znaleść którąkolwiek z puszczanych wtedy bajek mnie ucieszy.
Wiem, że na Poloni 1 leci rano...

Ja wybieram ''Duchy Goi'' Formana

hey poszukuje materiałow do pracy i mam prosbe czy znacie moze filmy w ktorych jset duzo o miescie BOSTON?? jak narazie mam tylko "Buntownik z wyboru" ale potrzebuje jeszcze kilku. z gory dziekuje

użytkownik usunięty

Zacznę od tego że zacytuję wypowiedź niejakkiej aieczki na forum filmu
"Szklane serce" :

"Arcydzieło?! raczej marnotrawienie taśm i czasu widza!
Film jest nudny i bez wyrazu. Aktorzy jak naćpani( ale pewnie dlatego, ze Herzog wprowadzał ich w stan hipnozy), co nie skupiało uwagi, ale usypiało. Teksty idiotyczne,...

więcej

Pomozcie mi. szukam filmu ktory ogladalem kilka lat temu i niewiele z niego pamietam. wiem ze jacys kolesie zabierali kobiety do jakiejs... hmmm nie wiem moze to była kopalnia? :) tam kazali im sie ubrac w jakies białe szmatki i one musiały tam pracowac. czasem były gwałcone. nie pamietam co tam wydobywali ale chyba...

więcej