Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

czy ktoś mógłby mi wymienić reżyserów filmowych mających znamienny wkład w rozwój filmu? potrzebna mi jest jeszcze ich biografia i filmografia..

Chodzi mi o tytuł filmu pewnie produkcji USA, z przed 1991 roku ale chyba nie starszy niz z 1980:)
Film opowiada o chłopaku, ktory ucieka przed gosciem który wchodzi w ciała ludzkie, zarażajac je w ten sposob... charakterystyczne jest dla niego, ze UTYKA na jedna nogę i tylko w ten sposob można go rozpoznac jesli jest...

więcej

Bohaterami jest grupa żołnierzy rosyjskich, na wysuniętym posterunku kontrolnym. Jeden z żołnierzy nosi hełm z przyczepioną do niego lisią kitą, którym zamienia się ze swoim kumplem, przez co ginie, bo polujący na nich snajper okazuje się być Czeczenką zakochaną w nim, i rozpoznającą go z daleka tylko po tym hełmie....

więcej

no wiec tak sie zastanawiam co myslicie o filmowych parodiach....??
jakie sa wasze ulubione, ktore polecicie inny??
ktore wydały sie wam "dnem" i dlaczego??

Proszę o pomoc filmwebowiczów!!! Piszę w tym roku maturę i mój temat z języka polskiego brzmi: Przedstaw różne ujęcia motywu szczęścia w literaturze i w filmie. Wpadł mi do głowy film "Patch Adams", moze macie jakies propozycje??

Proszę o pomoc filmwebowiczów!!! Piszę w tym roku maturę i mój temat z języka polskiego brzmi: Przedstaw różne ujęcia motywu szczęścia w literaturze i w filmie. Wpadł mi do głowy film "Patch Adams", moze macie jakies propozycje??

Witam.
Bardzo słabo pamiętam ten film, dawno go ogladalem, opowiadał o zakładzie w którym przebywali więźniowie skazani na śmierć i oczekiwali na wykonanie wyroku (krzesło el.), trafił tam niewinny facet, taki wielki murzyn ktorego obwiniono za zabojstwo dzieci, miał on jakąś moc, nie wiem czy dobrze pamietam, leczył...

więcej

Czy ktoś może zapamietał tytul filmu, który Ojciec Kleofas oglądał w Kinie Uśmiech?? Chodzi o film Feliniego.

Możecie się śmiać, ale mnie od zawsze przerażał Dracula Forda Coppoli. Mimo, że wiele elementów składających się na nastrój grozy opiera się na dość wyświechtanych schematach. Zupełnie za to nie przerażają mnie horrory z Azji. W takim Ringu już sam pomysł zabójczej kasety wydaje mi się śmieszny i absurdalny przez co...

więcej

Mnie totalnie denerwują takie nuuudne obyczaje albo psychologiczne...:/