Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuje filmów o 'rock and roll'u. I ogólnie o wielkich twórcach muzycznych tamtych czasów... Jesli znasz jakikolwiek tytuł pisz! Bardzo prosze!

Byla to cobra teatr tv ze wczesnych 80tych czy 70tych. Dzialo sie wszystko w mieszkaniu. Martwe rzeczy buntowaly przeciwko wlascicielom. Na koncu sie okazalo ze to wszystko przez to ze bylo cos postawione na telewizorze. To tyle co pamietam. Czy ktos ma pojecie jaki tytul tego teatru byl?

Dzieki

Chciałabym, abyście polecili mi jak najwięcej DOBRYCH polskich filmów, chodzi mi głównie o dramaty, komediodramaty, psychologiczne. Coś w stylu np "Symetrii" Konrada Niewolskiego lub "Kornblumenblau" Leszeka Wosiewicza.
Ważne też dla mnie jest, aby gra aktorska była niezła:) Z góry dziękuję.

Chodzi mi o film w którym grupka przyjaciół wybiera się na mecz NBA takim dużym samochodem cos tak w stylu samochód-dom.Nie chce im się stać w korku i szukając szybszej drogi zjeżdżają z autostrady na jakies slumsy, tam gdzies błądzą, kogoś potrącają i w ogóle mają wiele nieprzyjemności z gangsterami.Generalnie źle...

otóż niedawno miał premierę film z U.Thurman - Moja super eksdziewczyna ( ale nie filmie chcę tu pisać - który jest zresztą kiepski ) ale o jego wydaniu dvd. Film został wydany z oryginalną ścieżką (5.1) i w wersji z polskim lektorem (2.0). Nie każdy lubi oglądać filmy z lektorem w dodatku w stereo , bo polskich...

Ja widziałem około 1500 rożnych filmów i w tym sporo filmów po kilka razy.

Od jakiegoś czasu ( tzn. od paru lat! ) odnoszę wrażenie, że polskie kino nie radzi sobie z dźwiękiem w swoich produkcjach. Kiedy aktorzy wypowiadają swoje kwestie ledwo można ich zrozumieć, a znowu w scenach gdzie dominuje muzyka lub efekty pirotechniczne ( jeśli takowe w ogóle się pojawiają ) można ogłuchnąć. Przez...

więcej

Długo szperałam na tej stronie,ale nic już nie moge znaleźć.Konkretnie chodzi mi o jakieś filmy o nastolatkach,o ich problemach itp.Bardzo mi przypadł do gustu film "Trzynastka" albo "Biały Oleander",lubie też troche weselsze filmy takie jak "Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów" albo "Ona To On" lubię oba rodzaje.Proszę...

więcej

K-pax 2
Mam pytanie do fanów "K-Paxa". Staram się znaleźć jakiekolwiek informacje o tym, czy wyjdzie 2 część filmu. Z tego co się dowiedziałem, to seria miała być kontynuowana, jeśli film osiągnie sukces kasowy. No i osiągnął. Szukałem dlaczego nadal nie ma nawet w planach drugiej części i dowiedziałem się, że aktor...

więcej

Gdy ostatnio byłem w kinie na piratach leciała reklama jakiegoś filmu w którym gra (bodaj rolę głowną) Denzel Washington (mój najlepszy aktor). Jako , że ostatnimi czasy zaniedbałem śledzenie tego co się dzieje w kinematografii nie wiem jaki jest tytuł filmu o którym wspomnialem . Wie ktoś jaką nazwę nosi ten film ?