Oto kilka faktów które dowodzą że przodujemy z innymi krajami swiata
w dziedzinie kinematografii :
1.Mamy Pazure, Linde i Deląga - mało jest gwiazd tego formatu
2.Królują u nas seriale - żeby zadowolic widzów potrzeba trzech rzeczy : seriali , seriali i jeszcze raz seriali
3.Kręcimy 4 czy 5 fabul rocznie nie...
potrzebuje tytuł filmu. Kiedyś był w TV. Zapamiętałem tylko to że był koleś na bezludnej wyspie i z piłki chyba do siatki zrobił sobie przyjaciela i z nim rozmawiał itp... z góry dziękuje:))
Pytam nie bez przyczyny , ostatnio obejrzałem oba filmy i byłem bardzo rozczarowany.Zas z opinii wielu widzów wynikałoby iż obcowałem z arcy-dziełami.Czemu wiec nie dostrzegłem tego "arcy " w tych dziełach ?
Wie ktos może gdzie w filmie "Predator 2" wystąpiła słynna Anna z 1 części Elpidia Carillo - http://www.uk.imdb.com/title/tt0100403/fullcredits [www.uk.imdb.com/title/t...] Jak wiecie to napiszcie. Ja także nie wiem gdzie się pojawił w nim Jerome grany przez bohatera "Mody na sukces - Ronn'a Moss'a"
w filmie głównym tematem jest pomoc Męzczyzna w zdobyciu kobiety swojego życia a pomaga im tzw ,,Doktor Randka''
Witam
ostatnio moze jakis rok temu lecial na polsacie. Bardzo mi się podobal ale nieznam jego tytulu wiec prosze was o pomoc. no to był sobie taki koles wiek 40- 50 biedny niski, któregos dnia był sobie gdzies tam i akurat samolot
się rozbił no więc on im pomagał wszystkich wyciągnąc i stał sie bohaterem....
Podajcie tytuły filmów, które zasłużyły na oskara, ale ich nie dostały ponieważ np. tego samego roku zdarzyło się drugie arcydzieło.
Według mnie filmy które powinny dostać oskary a nie dostały to:
"Thelma i Louise" oraz "Łowca androidów". Podajcie swoje typy i uzasadnijcie.
Prosze o informacje, czy mozliwy jest zakup na DVD lub kaseta VHS polskich seriali z lat 60-tych i 70-tych takich np. jak Nesamowite przygody Marka Piegusa, Stawiam na Tolka Banana, Wojna domowa, Gruby, Wakacje z duchami, Podroz za jeden usmiech itp.
Witam. Szukam tytułu filmu, opowiada on o konflikcie w jednym z krajów Ameryki Łacińskiej. W filmie 12 letni chłopcy zostają wcieleni siłą do armii. Aby uniknąć wcielenia chowają się nocami na dachach domów. Film to chyba opowieść o życiu jednego chłopca, który niedługo będzie obchodził dwunaste urodziny. Film wyszedł...
więcej