Czy znacie tytuły jakiś filmów które różnią się od innych superhitów. Chodzi mi o filmy, po których obejrzeniu chodzi się zamyślonym i wprowadzają w zadumę np. Miasto Aniołów, lub Godziny?????????
Oglądałem silent hill i przypomniał mi się taki oto film, który kilka miesięcy temu był na TVP2 - rodzinka wybiera sie białym terenowcem na wycieczke po stanach i synek namawia ojca żeby pojechać do opuszczonego miasta - tam nie chce im zapalic samochód, znajdują taśme video z ludźmi którzy byli w takiej samej sytuacji...
więcejChciał bym zobaczyć flm który dawno temu już widzialem i z tego powodu nie pamiętam jego tytułu, nasówa mi sie na myśl tytuł Tutsi czy jakos tak, ale nie jestem pewien czy to to. Jest to komedia USA mniej wiecej z okresu 1980-1990, film opowiada o kilku kumplach którzy są na jakiejś plaży, podglądają dziewuchy,...
Witam forumowiczów i zwracam się o pomoc w następującym temacie:
czy pamiętacie może w jakich polskich filmach pojawia się piwo Żywiec ?
Na pewno w Rejsie - to już jest sprawdzone, ale czy gdzieś jeszcze ?
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
proszę o pomysły na forum lub na priv katarzyna_gawlak@op.pl
Czy zauważyliście że zazwyczaj druga część(kontynuacja) filmu jest zazwyczaj gorsza od pierwszej??? Oto kilka przykładów:
-Epoka lodowcowa- przy pierwszej części cały czas się śmiałam, a druga była taka nie za bardzo :/
-Shrek-w pierwszej części było wiele śmiesznych kwestii, w drugiej już ich zabrakło.
-Bridget...
czy ktoś kojarzy tytuł tego filmu o tych 6 babkach, które w jaskini natrafiają na jakiegoś potwora czy coś takiego. Ja pamiętam tylko że było to pojedyncze słowo. Z góry dzięki!
TO SPRAWA HONORU
http://www.filmweb.pl/blog/entry/430770/+Klanowa++rewolucja+trwa++++.html [www.filmweb.pl/blog/ent...]
Źle sprecyzowałam o co mi chodzi :D
Szukam filmu, który ukazywałby jak wyższe warstwy społeczne we Francji musiały pożegnać się z dawnym standardem życia. Powstało wogóle coś takiego?!
Czekam na jakiekolwiek wskazówki!