Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

ostatnio zapoznaje się z twórczością zelenki i zafascynowany jestem! czy ktoś mógłby podać mnie jakieś inne nazwiska czeskiego kina, uwagi godne, bądz też propozycję konkretnych filmów?

widziałam w 199x roku film w tv bodajże z Ch. Slaterem ale nie jestem pewna. w każdym razie film opowiada o tym że jakaś młoda kobieta przeprowadza się do apartamentowca, którego właścicielem jest bohater grany przez wyżej wymienionego aktora (co do aktora powtarzam że nie jestem pewna). jest ona obserwowana...

poszukuje tytułu filmu, w któym główną rolę gra "rudy chłopak z zdeformowaną twarzą". miszka w domu razem z matką, która pije i bierze dragii. chłopak dobrze się uczy oraz jest zaprzyjażniony razem z matka z grupą harley'owców. na koniec filmu chlopak umiera. prosze bardzo o odpowiedz - z gory dziekuje i pozdrawiam....

więcej

Mile widziane tytuły fimów, filmów dokumetnalnych czy seriali. Pomóżcie mi!!!!

Witam.
Jakie festiwale filmowe polecacie szczególnie, a które odbędą się w czasie wakacji? W tamtym roku byłem w Kazimierzu, niezwykle miło to wspominam, ale teraz zastanawiam się czy nie próbować czegoś innego :).
A propos Kazimierza - czy ktoś z Was orientuje się może jak będzie z terminem tegorocznym? Rok temu...

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

A więć jest to Film opowiadający o gościu który jest jakby pustelnikiem i zajmuje się chowaiem zwierząt które zostały przejechane przez samochody na drogach. Pozniej dołącza do niego młodszy koleś który uciekł z domu. Pustelnika gra aktor około 50-60 lat wysoki.Tyle wiem bo koleżanka oglądał ten film i nie pamięta jak...

więcej

Wielbiciele Olivera Stone'a pomóżcie, proszę! Czy ktoś oglądał "Drogę przez piekło"? Film mi się podobał, ale wytrzymałam gdzieś do 2/3 (Polsat). Dlaczego? Lubię Seana Penna i nie mogłam już dłużej patrzeć, jak wszystko sprzysięga się przeciwko niemu (oprócz szeryfa). W życiu nie słyszałam o podobnym pechu!... Jak to...

więcej

po dlugich namyslach:
1 Między Słowami
2 Człowiek Ringu
3 Efekt Motyla
4 Mulholland Drive
5 Szkoła Uczuć
6 21 Gram
7 Crash
8 Donnie Darko
9 Hooligans
10 Dziewczyna z Alabami
...filmy od 2000 roku- inne rankingi nie maja sensu

siema. Jakie znacie filmy które nie osiągnęły 1000 głosów i nie ma ich w top 100 , a mają oceny koło 9 . Ja z takich filmów polecam szczególnie koreański film BRATERSTWO BRONI.