Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Marcks, wspólnie z ekipą realizacyjną pod kierunkiem operatora Shane’a Hurlbuta i scenografa – Devorah Herbert, starali się, aby miejscowość pokazana w filmie, przypominała każde inne miasto w Stanach. We trójkę odwiedzili większość przedmieść na obrzeżach Los Angeles aż w końcu znaleźli niemal perfekcyjne...

więcej

czeski film, opowiada wersje mitu o Golemie, historyczny, kostiumowy.
Kto wie co coś więcej? Google nie znajduje nic pod tym tytułem. Czeskiego tytułu niestety nie znam. Produkcja z lat 1950.

To muzyka podnisi napięcie, wprowadza klimat grozy. Łatwo jednak zauważyć, że w niektórych horrorach (głównie na początku) lecą utwory zupełnie rozluźniające atmosferę np. TEKSAŃSKA MASAKRA PIŁĄ MECHANICZNĄ piosenka SWEET HOME ALABAMA pierwsze dwa wersy genialnie pasują do filmu. Jakie są wasze ulubione piosenki z...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

... kim chcielibyście być ?? np. z waszego ulubionego filmu lub serialu ?? :D:D

Wiecie może jak sie nazywa ten aktor i w jakich filmach grał??

Zastanawiam się nad filmami, których nie oglądałem... i okazuje się, że to właśnie najlepsze filmy. Aż wstyd mi się przyznac, że ich nie oglądałem... np. Ojciec Chrzestny, Miś... a Wy co o tym myślicie?

Tacy filmoznawcy jak wy na pewno słyszeli o portalu IMDB.com.
Jest tam fajna lista najlepszych filmów wszechczasów i
jeśli komuś chciałoby się tam wejść, niech policzy ile z nich zobaczył.

Jest tam dużo starych tytułów ale to klasyka, do której często nawiązują nowsze filmy.

Podajcie wyniki...