Na tym filmie pod koniec łzy płynęły mi po policzkach jak z kranu woda! Bardzo się na nim wzruszyłem i w żadnym wypadku nie uważam tego za jakiś wstyd, czy coś podobnego! Wrecz przeciwnie!!! Ludzka rzecza jest plakac i to nie wazne czy placze kobieta czy mężczyzna! Łzy były, są i będą potrzebne nam wszystkim, a na...
W jakich filmach wg. was stworzono najbardziej klimatyczne fantastyczne miasta ? Moje typy to :
1.) Miasto zaginionych dzieci.
2.) Powrót Batmana.
3.) Kruk.
4.) Mroczne miasto.
5.) Avalon.
mam pytanko. czy przy dodawaniu np. plakatu do bazy konieczne jest podanie źródła? Prosze o odpowiedź.
Na początku przywitam się :) To mój pierwszy post na tym forum.
Szukam dobrych filmów wojennych, jak najbardziej realistycznych. I oczywiście najlepiej, żeby nie były wypełnione po brzegi "patosem amerykańskiej flagi"... Np. sztandarowy "Szeregowiec Ryan" (choć i tam było trochę naciągnięć). Poprostu interesuję się...
mam takie pytanko- kojarzycie co to za kompozycja, której Chyra słucha za kazdym razem w swym aucie w filmie dług?
cześć
mam prośbę przygotowuję się do ogólnopolskiego konkursu wiedzy o filmie i potrzebuje materiałów wszystkich którzy mają jakiekolwiek informacje o jakichs prac na temat historii kinematografii bądź zagadnieniach współczesnego kina prosze o emaila mupooo@vp.pl
z góry dzieki
Poszukuje tytulu filmu, lecial kiedys w TV, chyba na tv4. Jest to komedia, strasznei glupia, ale zarazem strasznie smieszna. Opowiada o kobiecie, ktora miala na imie Satyna i stracila nerw wechowy. A poniewaz byla wachaczka perfum, musial ten nerw zdobyc, wiec udala sie w pelna przygod podroz w poszukuiwaniu swoich...