Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Co to za film.. mała dziewczynka zaprzyjaźnia sie z umysłowo chorym mężczyzną. Matka dziewczynki umiera i zdaje sie, że matką okazała sie jej siostra... i w filmie można usłyszeć kilka razy jak mała woła: Do widzenia ślepa gienia! :P Nawet nie wiem czy to dokładnie tak było :P Ale musze wiedzieć co to za film :)

Witam szanownych Forumowiczów !

Ok 15 lat temu miałem okazje oglądnąć pewnien film który zrobił na mnie wtedy kolosalne wrazenie.
Mialem wtedy 5-7 lat i byl to dla mnie przestraszny horror, na tyle straszny ze pamietam do tej pory :)

Mam w zwiazku z tym WIELKA prosbe do Was.
Jesli te strzępy informacji ktore...

więcej

poszukuje plyt i teledyskow tego zasluzonego dla piosenki polskiej zespolu, gral on w latach 1945-1985, a od 2005r. nastapila jego reaktywacja..Liderem tego zespolu jest znany polski wokalista Z.Wudecki!!!!

Ludziska wie ktoś coś na temat filmu "A Wondrous Bet" - tragedia nigdzie nic nie moge znaleźć na polskich stronach, mam nadzieję że zapaleni kinomaniacy pomogą

Jak tak sobie przeglądałem portal filmwebu to doszedłęm do wniosku że w 2007r będa super premiery filmowe:

1. Harry Potter i Zakon Feniksa
2. Spider-Man 3
3. Shrek 3
4. Fantastyczna Czwórka 2

Oczywiście to nie wszysti filmy ale ja szczególnie na nie czekam :D

Natomias 2006r. w szczególności czekam na:

1....

więcej

w tym temacie ogłaszam konkurs na najlepsza produkcje filmowa 2005 roku... Glosowac mozna do konca grudnia(dla mało kumatych 31.12.2005). podajemy jeden film, ja podliczam glosy i rozdaje wsrod glosujacych bardzo atra=kcyjne nagrody..Tymi nagrodami sa plyty DVd oraz Vhs z programem Pod gradobiciem pytań Mgr.Andrzeja...

więcej

Polecam wszystkim fanom kina wojennego "Dziewiątą kompanię". Ostatnio obejrzałem i musze przyznać, zę byłem mile zaskoczony. Dobre kino wojenne - tym razem Afganistan.

Moim zdaniem ten rok od samego poczatku zapowiadał sie dosyc interesująco, tak na pierwszy rzut oka trudno jest stwierdzic wprost, który był najlepszy :-) mi bardzo podobała się "Wyspa", ale czy zasługuje na miano najlepszego tego nie wiem ...

Która postać zasługuje Waszym zdaniem na to miano? Oczywiście na pierwszym miejscu postawiłabym Dartha Vathera:D Jakieś inne propozycje?:)

Osobiście uważam to za arcytrudne, ale jeżeli można było zekranizować Władcę Pierścieni to czemu nie mozna byłoby tej świetnej serii.