Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy mógłby mi ktoś pomóc. ńie znam tytułu filmu ale jego tresc. Jest to dokument jak facet seryjny morderca zabija ponad 100 osob w tym kobiety w ciazy i dzieci. Film jest podobno amatorski nagrany przez niego jak morduje ofiary. Wiem jeszcze tylko ze dostał za to parokrotna kare smierci. A jego zlapali przez przypadek...

więcej

Witam, czy wiecie może jak się nazywa narrator, który zazwyczaj mówi w zwiastunach filmów... Chodzi mi tutaj o narratora, który występuje np. w zwiastunie Pięknego Umysłu? Jeśli znacie jego imie i nazwisko albo inne zwiastuny, w których mówi - byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Pewna grupa osób znajduje się w wielkim zamczysku (jak na horror przystało). Zapamiętałem jedną scenę, w której po przejściu tych osób główki rzeźb aniołków odwracają się w kierunku oddalających się osób. Rok produkcji tego filmu waha się od 1995 - 98 ( tak myślę ).
Aha to amerykański film

Kilka lat temu w tv widziałem film , akcja toczyła się na terenie byłej Jugosławii, Bośnii, Akcja:Żołnież Serbski (taki miał chyba mundur) Amerykanin, jadąc jeepem z kompanem zabrali dziewczyne w ciąży ten drugi zaczął ją kopać i urodziła dziecko, Amerykanin zabrał je i razem dalej podróżowali chowając się przed...

Macie tak, że ktoś poleca wam film, a wy po jego obejrzeniu byliście wkurzeni za stracenie cennego czasu? Jakie są wasze typy? Oto moje:
1.straszny film - absolutnie humor dla idiotów
2.łowca androidów - wielu go uwielbia, dla mnie to pusty film
3.delicatessen - przerost formy nad treścią

Macie tak, że ktoś poleca wam film, a wy po jego obejrzeniu byliście wkurzeni za stracenie cennego czasu? Jakie są wasze typy? Oto moje:
1.straszny film - absolutnie humor dla idiotów
2.łowca androidów - wielu go uwielbia, dla mnie to pusty film
3.delicatessen - przerost formy nad treścią

Mam pytanie. W jaki sposob ten facet co gra go Morgan Freeman w filmie Za wszelka cene , stracił oko . Prosze o szybką odpowiedz

pomóżcie! pisze prezentacje maturalną na temat "literacie i filmowe wizje przyszłości" podajcie jakies filmy pasujące do tego lub książki. myslalem o wojnie swiatów,1984,wehikuł czasu,gwiezdne wojny,planeta małp. jak macie jeszcze jakies pomysły bardzo proszę o podpowiedź, może ktos pisal taka prace w zeszłym roku....

Czy ktos wie gdzie mozna znalesc castingi do tv, filmow, ... ?
Dziekuje ! ! !

Które filmy są wg. was magiczne? Które wywierają na was skrajnie silne wrażenie? Sprawiają że płaczecie jakby ktoś bliski umarł, śmiejecię się do łez, zżeracie paznokcie, krzyczycie ze złości? Dla mnie takie filmy to:
Braveheart
Zielona Mila
Szeregowiec Ryan
Aliens
Armageddon
Dajcie mi jeszcze jakieś przykłady bo...

więcej