Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Akurat nadarza się okazja pójścia do kina z żoną, gdzie z powodu małego dziecka nie byliśmy baaardzo długo. Tylko na co? Myślałem o braciach Grimm, ale recenzje są raczej kiepskie, a szkoda mi czasu, bo taka okazja szybko się znowu nie pojawi. No to, co z aktualnego repertuaru polecacie. Nadmienię, że mieszkam w...

Omen i Basen. Nie ma lepszych scen śmierci!!! Rozwałka na całego. Masakra!!! Reszta się chowa!!! Apropo ktoś w ogóle oglądał Basen? Jak nie to żałujcie!!!

Dlaczego portal filmweb.pl dyskwalifikuje film rosyjski "dziewiąta kompania"? Nigdzie nie można znaleźć żadnej ifnormacji na temat tego filmu!
A może PIS-uary są wśród was?

mam prośbę.
nie pamiętam tytułu filmu,który był mniej więcej o tym,że jakiś facet miał w sobie złego ducha i zaraził kolejną osobę za pomocą jednego dotknięcia,i tak z człowieka na człowieka.później ten facet spotyka się z jakimś gliną i ten glina postanawia przejąć ducha,jednak on ma coś w sobie takiego innego (nie...

więcej

Chodzi mi o filmy które są nieco dziwne lub poprostu mocno niemoralne ale mają to coś co zostawiaja w naszej psychice np. Requiem for dream, dalikatesy. Prosiłbym o polecenie filmów w tej konwencji :)

Szukam pilnie filmu pt. Opowieść wigilijna (Christmas Carol, A) z 1999r w której gra Patrick Stewart. Nigdzie nie mogę go znaleźć. Mam do Was prośbe. Jeżeli wiecie gdzie mogę go kupić lub jakoś zdobyć to prosze o szybki respond.
Z góry dziękuje:)

Jak wiadomo w innych krajach można kupić dvd które nie wychodzą u nas, lub mamy je w wersjach zubożonych. I tak jest np. z Trainspotting, które przykładowo w W.Brytanii doczekało się edycji specjalnej składającej się z 2 dvd. Nie da się ukryć, że chciałoby się to mieć :) Problem w tym, że takie dvd należy do regionu 1...

więcej

Pisze prace magisterską na temat symbolu w filmie ... wiem, że pierwszy rozdział ma brzmieć: SYMBOL W FILMIE. Bardzo proszę! o POMOC. Jeśli ktoś może polecić artykuły, książki związane z tematem cokolwiek będę OGROMNIE WDZIĘCZNY... a udeżam tu gdyż MACIE ŁBY PEŁNE FILMOWEGO ŚWIATA
dziekuje z góry za wszelką...

Był to może z 15 lat, film pewnie z lat 80-90 nie wiem. Za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu. Opowiadał o pewnej kobiecie, która uciekła z więzienia ale nie jestem tego pewna, w każdym bądź razie jest ścigana przez policję, po drodze z parkingu sklepowego porywa starszą kobietę jako zakładniczkę, ale w miarę upływu...

więcej

Było to może z 15 lat,(na video) film pewnie z lat 80-90 nie wiem. Za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu. Opowiadał o pewnej kobiecie, która uciekła z więzienia ale nie jestem tego pewna, w każdym bądź razie jest ścigana przez policję, po drodze z parkingu sklepowego porywa starszą kobietę jako zakładniczkę, ale w...

więcej