Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Mam pace maturalną na taki temat i potrzebuje tytuły filmów, w których jest ukazana przyszłość: zła, dobra jak będzie wyglądał świat, miasta itp. Mam już takie: „Wehikuł czasu”, „Mad Max”, „Wodny świat”, „Ostatni brzeg”, ale jest ich dużo więcej, gdyby wam coś przyszło na...

więcej

Jeden z moich ulubionych aktorów...niezwykły,neurotyczn y, psychodeliczny... zawsze tworzy kreacje które na długo zapadaja w pamięci...

czy ktoś z was (znawcow) moze podac mi tytuly filmow,ktore pasowałyby do motywu szalenstwa na mature ustna.mam zamiar przedstawic tworcze szalenstwo,geniusza,ktoryponos i rowniez konsekwencjenp.nie jest rozumiany,itp.nie chodzi mi o chorobe umyslow,schizofremie....mam nadzieje,ze ktos mnie zrozumie i da pare dobrych...

więcej

pare lat temu obejrzalem w TV pewien film. opowiadal on o 3 niemalze podobnych morderstwach ale majacych miejsce w roznych czesciach swiata ( bodajze Niemcy Japonia i USA). wiecej z filmu nie pamietam. mam tylko przed oczyma 2 sceny :(japonia???) kobieta morduje mezczyzne (bardzo orientalna scena z elementami typowymi...

więcej

Tak choc to niewiarygodne ogladalem go i co? No wlasnie to. On nic nie mowi, nic a nic. Kompletnie nic. Ani slowa. Czy ktos juz kiedys spotkal sie z takim czyms aby glowny bohater nic nie mowil? Bo ja nie. Ej i wcale nie chodzi mi o film niemy. Przeciez byla muzyka. Inni troche gadali ale bardzo bardzo niewiele....

Poszukuje tytułu filmu, w którym głównym motywem jest dom ze szklanymi ścianami przesuwającmi się i tworzącymi różne konfiguracje wg jakiegośtam porządku. Ktoś pomoże?...

czesc,jako do specow filmowych,mam pytanie. moze kojarzycie film [hmm ok. lata 90te'] w ktorym zonaty facet zdradzal zone z nastolatka ktora pozniej byla opiekunka jego dzieci? troche aktorzy glowni kojarza mi sie z chevy chase'm i jennifer love hewitt ale nie ejstem tego pewna...... jesli ktos wie niech...

Czy ktoś z was równie bardzo obawia się tej ekranizacji? Ja się martwię tym karkołomnym wyczynem, obawiam się, że może to niestety przynieść rozczarowanie, bo chyba, trudnośc ukazać świata, nosem Jana Baptysty jest tutaj oczywista. Czy jest ktoś jeszcze, kto podziela moją obawę?

Aktorów również, ale ogólnie to wszyscy byli ciemnoskórzy.
Film opowiadał o handlu narkotykami w NY w jakiejś tam dzielnicy, w kazdym razie główny bohater początkowo nie chciał handlować, ale zdecydowal się i pamiętam, że po krótkim okresie (tydzień lub 2 tyg) dorobił się Ferrari.
no i jakoś to leciało ale potem...

Jakie są dla was najlepsze horrory science-fiction.Ale uwaga chodzi mi bardziej o horrory z tych mniej znanych bo o takie klasyki jak Alien czy Predator to znam i doceniam, a chcialbym jeszce by byscie skupili sie najbardzej na latach 60'tych do połowy 90'tych, więc nie wymieniajcie ich. Dzieki z każdy film trzymajcie...

więcej