Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

...tylko nie pamiętam tego tytułu. Taki serial leciał kiedyś, ho ho, młodsi na pewno nie beda pamietać, amerykanski rzecz jasna dla młodzieży bodajże. O jakiejs dziewczynie do której chłopak przychodził przez okno. Jestem ciekaw czy ktoś pamieta ten tytuł ;) A to zagadka he ?

Pamiętacie może magazyn telewizyjny który nazywał się bodajże "Morze". Leciał dawno temu na TVP1 o tej samej porze co "Pieprz i Wanilia", w niedzielne popołudnie. Otóż w czołówce tego magazynu przy takiej fajnej muzyczce był pokazany fragment filmu o piratach. I tu jest pytanie, czy jest to film "Czarny Łabędź" z '42 ?...

więcej

Studio 35 zaprasza doodwiedzenia strony www.studio35.kom.pl - do zassania darmowe filmy, zdjecia itp(a w krotce 'itd';). Potraktujcie to jako ciekawostke kinematograficzna. Jako ze filmy robimy hobbystycznie nasze produkcje niejako odbiegaja standardem od kinowych hitow ( i mam wrazenie ze slowo 'niejako' nie oddaje do...

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Film mózi o dwóch mężczyznach, którzy po powrocie z szpitala psychiatrycznego na nowo przystosowują się do życia. Otrzymują mieszkanie i opiekuna.Początkowo boją się nawet odebrać telefon. Później jeden z nich wkłada po opakowań z kaszą, czy czymś takim, kartki ze swoimi wierszami, odkrywa jej jakiś znany człowiek i...

więcej

czesc! poszukuje filmu "siedmiu samurajow" niestety jedyna konfiguracja w jakiej wystepuje,to pakiet (z kilkoma innymi filmami) za 600 zl.. nie mam zamiaru wydawac tyle kasy dla jednego filmu, wiec bardzo prosze o pomoc- moze wiecie jak go mozna dostac. pozdrawiam :)

cytat: do głównego bohatera ciągle ktoś mówi "myślałem, że nie żyjesz" odpowiedź: "wiem, wszyscy mi to mówią"

juz od pewnego czasu mysle o pewnym amerykanskim filmie
chyba z 10 lat minelo od momentu gdy go widzialem wiec raczej juz sobie nie przypomne tytułu, dlatego tez prosze o pomoc
kobieca druzyna sportowa chyba baseball'istek zostaje zaatakowana po
jednym z meczy, uciekajac przez las kobiety musza walczyc u zycie

Fabuła filmu działa się w miejscowości przemysłowej chyba w USA. W miejscowości tej była fabryka, ktora przejeli japończycy. Chcieli zmobilizowac pracowników do bardziej efektywnej pracy, ale im sie to nie udało, więc chcieli zakład zamknąć. Pracownicy sie nie chcieli zgodzić więc poszli na układ: zrobią ileś tam...

Moim zdaniem, w ostatnim czasie coraz wiecej pojawia sie glupawych tlumaczen nie tyle osmieszajacych film co wrecz oddzielajacych tytul od sensu filmu.... chcialabym znac wasze zdanie odnosnie tlumaczen....te , ktore najbardziej was zdeterminowaly, te ktore sa trafione, i te , ktore zostawilibyscie w spokoju... co wy...

więcej