witam poszukuje filmow Woodego Allena na CD lub DVD wszystko jedno zalezy mi szczegolnie na tych pierwszych zwlaszcza na Bananowym czobku... dzieki za informacje na @ bernatowitz@interia.pl
Szukam dla koleżanki
Oto tekst, który mi wysłała :
"jest taka laska na biało ubrana i wykańcza powoli całą rodzinke jadącą samochodem i kazdego z nich zabiera taki czarny samochód"
Na jego podstawie miałem zidentyfikować filmik ale niestety ja tego nie znam.
Może ktoś z Was kojarzy ten...
poszukuję w polskiej wersii językowej "Rodzice miejcie się na baczności",jeżeli ktoś wie jak go można zdobyć to proszę o pomoc.Pamiętam go z dzieciństwa i chciałam pokazać go córce.Pomóżcie.
anita691@wp.pl
Właśnie obejrzałem "Metropolis" Fritza Langa z 1926 roku i muszę stwierdzić, że jest to genialny film. Świetne jak na tamte czasy efekty specjalne, bardzo ciekawy scenariusz i sprawna reżyseria sprawiają, że jest to prawdziwe arcydzieło. Początkowo może razić aktorstwo oparte na przesadnej gestykulacji i mimice, ale...
więcej
Niech mi ktoś pomoże. Szukam "A Star Is Born" z 1976r. czyli po polskiemu "Narodziny Gwiazdy" chodźby na VHS ale wszędzie bida.
Przepraszam w USA znalazłem za 5 dolców.
Mam pytanie. Podobno w filmie"Być jak John Malkovich" wystąpiła Winona Ryder... Jakoś jej nie zauważyłam, więc byłabym wdzięczna jakbyście mi pomogli. Dzięki :)
Co wy na to, żeby użytkownicy dawali linki do filmów??? Ja zacząłem i w jeden z postów na Batman - Początek zawiera linki do filmu. Co o tym myślicie???
Czy znacie może filmy które opowiadają o tym jak jeden naród pomaga przeżyć drugiemu??? jeśli tak prosze podajcie ich tytuły
Byłem w kinie na Wyspie i przed projekcją były zwiastuny. Jeden kończył się tekstem: "remember, remember, the fifth november" Tekst piszę z pamięci i może być niedokładny. Jeśli ktoś kojarzy czego to był zwiastun, byłbym wdzięczny.
Ogladalem kiedys na TVP1 pozno w nocy film o wspanialym pianiscie ktory zyl na statku podrozujacym miedzy Europa a USA. Moze ktos pamieta jak ten film sie nazywal? Wiem ze tytul to bylo imie tego pianisty. Bylo bardzo dlugie nadane mu przez jego czarnoskorego poiekuna ktory byl palaczem na tym statku. Jeden czlon to...
więcej