W sumie to do głowy przychodzi mi tylko Lista Schindlera i polska rodzinka w "Ściganym" z Fordem ktoś może widzial coś jeszcze takiego?
Zdecydowanie polecam takie soundtracki z filmów jak: "Serendipity", "Spiderman 2"!, "A lot like love", "The Girl Next Door", "Four Fantastic"(choć filmu NIE polecam:), no i "Elektra", a dla fanów TROCHE INNEJ MUZYKI FILMOWEJ polecam ścieżkę z "Batmana-Początek" ! pozdro
Na temat maturalny wybrałem "Biografie autorów w literatórze i sztuce".Jeżeli ktoś wybrał podobne lub ma poprostu ochote mi pomóc to niech napisze kilka tytułów
sie w filmy DVD?? gdzie jest najtaniej, najwygodniej, najszybciej itd.? Czy to sie w ogóle opłaca bo ja sie nie znam... ;-/
Co sadzicie o filmach Stevena Spielberga?? Podawajcie drodzy urzytkownicy swoje ulubione filmy, tego jednego z najlepszych (jesli nie najlepszego) reżyserów. Mnie osobiście najlepiej przypadły do gustu: "Jurassic Park", "Szczęki", "Lista Schindlera", "Indiana Jones" (wszystkie czesci) i "Szeregowiec Ryan", chociaż...
Czy możecie polecić mi jakieś dobre filmy z gatunku "road movie"? Nie chodzi mi jednak o coś w stylu "Mistrz kierownicy ucieka". Raczej jakieś historie o parze przestępców lub buntowników (szczególnie kochanków, ale niekoniecznie) przemierzających kraj, filmy w stylu "Prawdziwego romansu", "Urodzonych morderców",...
hej:) na ustna mature z polaka wybrałam temat PIEKŁO, DIABŁY, SIŁY ZŁA. muszę omówić te motywy na wybranych przykładach z literatury... niestety tylko z literatury a nie np z filmu:( macie jakies propozycje odnośnie tego tematu? bardzo proszę o pomoc!! mam swoje pomysły ale chciałabym mieć jak najwięcej utworów do...
Czy był film, który wpłyna na wasze życie, coś pod jego wpływem zrobiliście, staliście się jacyś inni za jego pośrednictwem?
Nooo poważny temat to jest - więc prosze o poważne refleksje(żartuje mogą być różne hehe)
ps. tak żeby było zajedwabiście...
Czy ktoś z Was zrobił cos co uznał by za PIEKNE? Czy nasze pokolenie jest do tego zdolne jeszcze? Cierpie na brak piekna dookoła - słucha się dobrej poruszajacej MUZY, ogląda się podobny film, czyta książkę i chciało by się coś PIĘKNEGO zrobić i ...
szarość...