Akcja toczy się w szpitalu psychiatrycznym. Młoda kobieta trafia do szpitala i odkrywa że w starym skrzydle(obecnie juz zamkniętym) doszło przed laty do dziwnych zdarzeń. W sprawę zamieszany jest dyrektor placówki.W starym skrzydle szpitala dzieją się dziwne rzeczy,między innymi zmarli (duchy)chodzą po korytarzach....
Zwrociliscie uwage na beznadziejne polskie tlumaczenia filmow? Przeciez to jest jakas paranoja! Miom ulubionym przebojem jest "Die Hard". Rozumiem,ze "Szklana plapka" dobrze się ma do części pierwszej ale w morde jeża co ze szkłem ma wpólnego samolot bądź miasto?! Dalej: Rambo........miom zdaniem tytuł Pierwsza Krew...
więcejKiedys dawno temu napoczelam ten temat i go dokoncze. Uwazam, ze Meg Ryan i Hugh Grant sa wrecz nudnymi aktorami bo nie potrafia sie wybic zadna porzadna rola, wiekszosc ludzi kojarzy ich tylko i wylacznie z komedii romatycznych, w ktorych sa poprostu niezmienni, nudni, wiadomo jak zarereaguja, jaka mine strzeli Meg...
więcejpierwsza część karate kid powstała w 1984 roku, aktor odtwarzający rolę Daniela jak sprawdziłam na filmwebie urodził się w 1961 roku... i tu mnie zatkało... przecież on w filmie wygląda jak góra 16 latek, a zdanych osobowych wynika że ma 23 lata. Czy to jest jakiś błąd czy po prostu koleś tak młodo wygląda? hehe
CZY ktos ma dostep do filmow z udzialem rewelacyjnego Mickego Rourka??? Z jego fimow mam w swojej kolekcji jedynie: SIN CITY, BULLET, HARLEY DAVIDSON I MARLBORO MAN, 9 1/2 MIESIACA - a co z pozostala masa?
Bardzo mnie nurtuje ten problem... Znam wiele filmów, w których Polska wymyśliła sobie drugi tytuł, np. "Rybki z Ferajny" - "Shark Tale (opowieść rekina) czy "Za wszelką cenę" - "Million Dollar Baby" (milion dolarów kochanie). Co wy o tym sądzicie?
czytacie w kinie napisy końcowe, czy razem z tłumem lecicie gdy skończy się film? kto widział co jest po napisach?