Proszę przypomnijcie mi tytul filmu w którym seryjny morderca pozbawia części ciał swoich ofiar, na końcu okazuje się że z tych fragmentów stworzył postać Jezusa na krzyżu. Pamiętam jeszcze ze sporo deszczu pada w tym filmie:), jest chyba mowa o jakiejś apokalipsie. z góry dzięki.
chodzi mi o tytuł filmu, nie wiem czy coś z tego co napiszę pozwoli na to by ktoś mi pomógł ale spróbuję. PAmiętam że film oglądałam na vhs był tam młody chłopak który trenował kickboxing a od czasu do czasu ukazywał mu się bruce lee, dawał wskazówki itd. coś mi się kojarzy że to może być tygrys karate albo jakoś tak...
więcejpamietam ze jest to fil mo mlodych dziewczynach, chyba latynoskach ktore chca tanczyc. i ich nauczycielka od jakiegos tam przedmiotu zaczyna je uczyc tanczyc i jezdza na rozne konkursy. pamietam ze jedna z nich chyba nie moze wychodzic ale i tak pojechala na zawody. wiecej juz nie pamietam. mam nadzieje ze ktos mi...
Jeśli macie jakąś ulubioną muzykę czy piosenkę, która wprowadza was w jakiś trans i warto o niej wspomnieć, to proszę piszcie, napewno będzie to ciekawy spis :)
ja osobiście uważam za nawiedzoną muzykę kompozytora :
TAN DUN- do filmu HERO i PRZYCZAJONY TYGRYS I UKRYTY SMOK
Jestem wprost zauroczona talentem, osobowoscia, gra, a co za tym idzie filmami MICKEGO ROURKE'A! Ale mam pewin problem - szukam filmow z jego udzialem po calym internecie i nie moge prawie nic znalezc do sciagniecia! Przekopalam mase polskich i zagranicznych stron, ale nic z tego! :( Dlatego jezeli ktos ma dostep do...
więcej
Peter Jackson w jednym z wywiadów nt "Władcy Pierścieni" powiedział, że podjął się reżyserii filmu, bo ta książka musiała kiedyś zostać zekranizowana. Czy znacie inne takie, które waszym zdaniem powinny prędzej czy później trafić na ekran?
Moje propozycje:
1) J.W. Goethe "Cierpienia młodego Wertera" (stare, ale......
wlasnie ogladnelam sin city i musze przyznac ze sie rozczarowalam. myslalam ze fim bedzie lepszy...moze i byly dobre efekty specialne i w ogole ale mi jakos nie przypadl do gustu:/
a wy co sadzicie o tym filmie?