Zapraszam do wpisywania tytułów filmów, które uważacie za najbardziej wartościowe w historii kina, które wywarły na Was NAPRAWDĘ wielkie wrażenie, mądre, piękne i sensowne, bez których nie sposób wyobrazić sobie rozwoju światowej kinematografii i ludzi w ogóle.
Niektóre moje typy to np.:
"Dwunastu gniewnych...
Kto oglądał tą galę? Mi się bardzo podobała (jak każda gala MTV :) ). Najbardziej podobało mi się wręczenie nagrody za najlepszy pocałunek! Cieszyłam się też bardzo, że nagrodę dostał mój ulubiony aktor Tom Cruise!
witam wszystkich,
mam pytanko - dlaczego filmy maja rozne daty premier (czesto bardzo odlegle) w roznych krajach, skoro juz na dlugo przed premiera w kraju macierzystym wiadomo kto bedzie dystrybutorem filmu np. w Polsce? jakie sa tego konkretne przyczyny? bardzo prosze niech mi ktos to lopatologicznie...
Wiem ze o sin city było już dużo tematów ale czy moze ktos mi powiedzieć po co w tym filmie gra Josh Hartnett?bo jakoś nie załapałam jaka jest jego rola.a tak po za tym to film świetny:)zdecydowanie godny polecenia:)
A więc poszukuje tytułów różnych horrorów które oglądałem w dzieciństwie! Kiedyś non stop leciały w nocy horrory typu Mgła czy Żaby...poszukuje takich starych własnie horrorów z lat 70-89 !
*Pierwszy horrora jakiego nie moge nigdzie znalezc to jedna scenke zapamietałem: jak górnik w jakiejs kopalni - chyba zasypało...
Proszę wymieniajce filmy w których kobieta rodzi trojaczki, bo poszukuje tytułu filmu gdzie na końcu facetka rodzi trojaczki. Byłabym wdzięczna za każde info,pozdrawiam!
moja siostra pilnie potrzebuje piosenki z zaczęcia "Jeziora Marzeń". Czy ktoś zna może tytuł i wykonawcę tej piosenki? Z góry dzięki za odpowiedzi! :)