Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Wiem, że wiele osób uważa adaptację "Władcy Pierścieni" za totalną porażkę, ale mi się podobała. Czekam z niecierpliwością na "Pachnidło" (chociażby przez wzgląd na Alana Rickman'a) i "Jonathana Stranga i Pana Norella".

Jakie waszym zdaniem narzędzie zbrodni użyte w filmie przez (bynajmniej nie pozytywnego)bohatera (najczęściej horrorów) stało się "kultowym", wręcz symbolem tego filmu (czy bohatera), wyrózniającego go spośród innych.No wiecie na przykład: maczeta Jasona Vorheeseeą, czy hak Candymana, itp....Co najbardziej przeraża, na...

więcej

Sorki ze takie banalne pytanka ale jestem nowa :) pozdrowionka :)

Wczoraj udało mi sie obejrzeć obraz "Cienie zapomnianych przodków" Siergieja Paradżanova i..zostałem wprost oczarowany. Piekny, bardzo poetycki, niezwykle plastyczny film. Zapierające dech w piersiach zdjęcia, wstrząsająca muzyka i banalna...ale niebanalnie opowiedziana historia. Pierwszy raz w zyciu obejrzałem film...

więcej

Witam.
Oglądałem kiedys fajny horror ale niestety nie pamiętam jego tytułu bo bylo to daaaaaaaaaaaaaawno Generalnie film był o tym że w ścianach damu jednej kobiety mieszkał facet który pomagał jej w remoncie, i miała przez to rózne problemu z prądem itp, w ogóle dziwne rzeczy jej sie przytrafiały... Na końcu facet...

więcej

DZŚ W NOCY OGLĄDAŁEM UROCZYSTOŚĆ WRĘCZENIA OSCARÓW.
JESTEM ZADOWOLONY,ŻE GŁÓWNE STATUETKI ZGARNĄŁ FILM "ZA WSZELKĄ CENĘ" JEST NAPRAWDĘ GODNY POLECENIA.AVIATOR BYŁ PRZEREKLAMOWANY I NIE ZASŁUGIWAŁ AŻ NA 11 NOMINACJI CHOCIAŻ SCORSESE TO MÓJ ULUBIONY REŻYSER.

Siema ludziska ;)
Ostatnio oglądałem dwa filmy: 100 Girls i Dziewczyna z sąsiedztwa ;P
Lubie takie filmy i postanowiłem tutaj napisać tego temacika :D
Pytanie brzmi:
Znacie jakieś filmy właśnie z tej kategorii?
Oprócz:
- Szkoła uwodzenia 1,2,3
- Mrówki w gaciach 2
- Van Vilder
- Kocurki
- 100 Girls
-...

Jak co roku, po rozdaniu Oscarów są zarówno wygrani, jak i przegrani. Jednak niektórzy zamiast przegranymi powinni być zwycięzcami. Dlaczego Akademia nie przyznała Im nagród??? Wpisujcie tutaj swoje typy i uzasadnijcie, dlaczego Pan/i XYZ powinna dostać Oscara lub nie.

Poszukuje napisów do filmu "LODY NA PATYKU " jesli ktos by mial prosze o kontakt na maila ema_aniolek@o2.pl!!!!!

czy ktoś z was pamięta emitowany kilka lat temu w telewizji: akcja działa się wśród Arabów, na pustyni, ale wyróżniał się przede wszystkim wspaniałą muzyką.produkcji chyba (?) włoskiej .Jaki był jego tytuł?
pozdrawiam kamil